AYDINPOST ÖZEL- Başkan Hasan Muti, “AKP İl Başkanı Sayın Sadık Atay yapmış olduğu bize, geçmiş haftalarda Başbakan Erdoğan ile Sayın Deniz Baykal arasında yapılan “maganda” tartışmalarını hatırlatan üslupta ve kahve sohbeti seviyesinde olan konuşmasıyla suçüstü yakalanmıştır” dedi.
Başkan Muti, “Bu üslup kendilerine yakışan ama iktidar partisi İl Başkanına yakışmayan bir üsluptur. Halkı sadaka kültürüne alıştırmış,oy avcılığı yapıp iktidar olan bu zihniyet hep istismar etmiş, insanların inançlarını yardımseverlik duygularını kendi emelleri doğrultusunda kullanmışlardır. 7 yıllık siyasi geçmişlerinde bunun çok örnekleri mevcuttur. Akp, halkın yanında gibi görünüp halka rağmen siyaset yapmayı becerebilen bir partidir.Bunların önceki İl Başkanları da yalakalığın doruğuna çıkmış Sayın Erdoğan"ı 2. Peygamber ilan etmişti. Dahası biz Şaban Dişlileri, Mir Dengir Fıratları,ampulü patlak fenerleri de biliyoruz. Kesildiği iddia edilen hortumların hangi yandaşlara ve kimlere bağlandığını da kamuoyu çok iyi takip ediyor.Şimdiki İl Başkanı esnafa ve Aydın ekonomisine olumsuz katkı yapan Kipa dan geçindiği için onu koruma telaşına düşmüş ve suçüstü yakalanmıştır.Ama Sayın Atay telaşlanmasın. Kipa nın işini nasıl şimdiye kadar yaptıysa gene Atay ailesinin inşaat şirketinin yapmasına yardımcı oluruz. Ayrıca bu telaşı da anlayamadık.Yoksa Kipanın arkasındaki güç Akp ve onun İl Başkanı Sadık Atay mıdır?” diye konuştu.
Muti ayrıca, “7 yıldır tek başına iktidar olan AKP, Türkiye"yi ekonomik-sosyal ve siyasal yönden uçurumun kenarına getirmiş, bu durumu da “BÜYÜK DÜŞÜNME” olarak topluma sunmaya çalışmaktadır. Teslimiyeti “Büyük Düşünme” olarak tanımlayan Aydın"a 7 yıllık iktidarları döneminde hiçbir hizmet getirmeyen, köylüyü horlayan, çiftçiyi azarlayan Devletin Valisini siyasetin içine çeken, iş temininde yardımcı oldukları gençleri siyasi figüran olarak kullanan, işçi ve memur sendikalarına siyasi baskı yapan zihniyetin İl Başkanının sözlerini yadırgamıyoruz. Ancak, yaptıklarını hayal bile edemeyecekleri Sayın Aksu"yu eleştirirken dikkatli olmalılar.Aydın"a hiçbir şey veremeyen Sayın Ortekin 5 yılın 4 yılında AKP"nin belediye başkanı idi. Bu 4 yıllık AKP belediyeciliğinde araç alım yolsuzluğu, Kipa"nın ticari alanının genişletilmesi,su sayacı ihale hazırlığı,garajın taşınma tezgahları bu dönemde Aydın"da konuşulan konulardır.Merkezi hükümetin yerel idareye hizmet getireceğini iddia edenler Aydın belediyesine ne katkı yapmışlar? Açıklasınlar. Aydın Belediyesini trilyonlarca borca sürükleyenlerin danışmanı Mustafa Selçuk değimliydi? şimdiki AKP"nin belediye başkan adayı, Bandırma Başkan adayının projelerini Aydın"a sunan Sayın Ancın Belediye meclis üyesi değimliydi? Kaderin tecellisi ve bizimde camia olarak üzüntü duyduğumuz eşinin vefatını siyasi mağduriyet gibi kullanması nasıl bir zihniyettir? Bu talihsiz olayın bile siyaseten istismar edilmesini anlamakta zorluk çekiyoruz. MHP ve onun adayı Aksu"nun dışında hiçbir adayın Aydın"a verecek bir şeyi yoktur ve inandırıcı değildir. Çünkü son 7 yılda iktidar onlardır. MHP olarak hiçbir tartışmanın, çekişmenin, sokak hareketinin içinde olmayacağız. Yaptığımız kahve ziyaretlerinde bize yapılan sataşmalara cevap vermeyeceğiz. Gerekirse bu ziyaretleri iptal ederiz. Bu anlamda DP belediye başkan adayı Sayın Ortekin"e yapılan çirkin hareketi kınıyoruz. Ve bu konudaki kışkırtma teşebbüslerini kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Biz kavgaya değil hizmete talibiz. Şimdiye kadar sadece projelerimizi anlattık. Kimsenin huzurunu bozmaya niyetimiz olmadı, olmayacak. Kimse de bizim huzurumuzu bozmaya yeltenmesin. MHP yerel yönetimlere emin adımlarla yürümektedir. Bize yapılan isnatlar ve iftiralar bunun telaşıdır” şeklinde konuştu.