AYDINPOST HABER SERVİSi/Filiz ÖZDEMİR-Esra Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte yaklaşık 600 kişi katıldı. Atatürk ve Alparslan Türkeş’in dev posterleri ve Türk Bayrağı ile MHP bayraklarının asılı olduğu Esra Düğün Salonundaki yemekte konuşan muhalif MHP’lilerin sözcüsü Süleyman Topbaş 20 Temmuz 2011 tarihinde MHP il binası önünde gerçekleştirdikleri “yeniden  diriliş” hareketinin ilk adımı olarak niteledikleri basın açıklamasını hatırlattı. Topbaş “mücadelemizin ikinci adımı” dediği iftar yemeğinde “Biz yüz binlerce ülküdaşımızın partisinden koparılma noktasına gelmiş olmasına artık seyirci kalamıyoruz. Güneydoğu’da ilan edilen özerklik nidaları karşısında MHP Genel Merkezi gibi duyarsız kalmak istemiyoruz. Vatan evladı binlerce şehidimizin arkasından boğazımız düğüm düğümken “vatan sağolsun” diye yutkunup sineye çekemiyoruz. MHP’ye eski dinamizmini, eski gücünü ve etkinliğini geri kazandırmak ülkücülerin görevidir.”

Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizi bölmek isteyen, adına “ileri demokrasi” diyerek açılım isteklerini adım adım uygulamaya koyan hükümet karşısında tüm ülkücülerin sesini duyurabilen, ülke sorunları karşısında kayda değer, kaliteli projeler üretebilen, düşüncelerimizi cesurca ifade edibilen bir Milliyetçi Hareket Partisi istiyoruz.

“MHP İl yönetimi istifa etmeli”

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan 23. dönem milletvekili seçimlerinde MHP’nin sadece bir milletvekili çıkardığını hatırlatan Topbaş, “Yönetim olarak il ve ilçe teşkilatları arasında gerekli motivasyonu sağlayamamış, 2011 seçimindeki başarısız seçim propagandaları ve yönetimi ile MHP’nin milletvekili sayısını 3’ten bire düşüren Aydın İl Başkanı ve yönetimini, merkez ilçe başkanı ve yönetimini tekrar istifaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Topbaş, konuşmasının sonunda “İnşallah mücadelemizin üçüncü adımını 3 bin kişi ile yapacağız. Aydın’daki bu şölene davamıza hizmet etmiş ağabeylerimiz ve sanatçılarımız da katılacaklar” dedi.

“MHP’yi ülkücüler yönetmiyor”

Süleyman Topbaş’ın ardından söz alan Altan Altınsoy  ise 2011 genel seçimlerinde ülkücülerin başının yere eğildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıllar var ki ülkücülerin başı yerden kalkmadı. Bizi taşralı gördüler. “Beyaz çorap giymeyin, bıyık bırakmayın, tesbih çekmeyin” dediler. Onlara göre biz taşralıydık, görgüsüzdük. Peki MHP'yi buralara kim getirdi? Kayseri'de yapılan Erciyes Kurultayını iptal ettiler. Türk Kurultaylarını iptal ettiler. 2011 seçimlerinde 3 milletvekilinden 1 taneye düştük. Onlar da diyor ki 3'ten 1'e çıktık. Bu sonuç yalnız Aydın'da mı alındı? Yurdun bir çok yerinde aynı sonuçla karşılaştık. Buradan anlaşılıyor ki MHP'den ülkücüler dışlanmış, MHP'yi ülkücüler yönetmiyor. MHP camiye atılmış çocuk gibi oldu. Bu benim kanıma dokunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bize haber göndermiş; “Bu hareketi bana karşı değil, il yönetimine yapsın” demiş. Biz de diyoruz ki hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafa vardır.”

Bu yemekte ikinci mesajımızı veriyoruz. kayıtsız şartsız MHP yöneticileriyle bir araya gelip dertlerimizi sıkıntılarımızı anlatmak istiyoruz. O kapıları bize açmıyorlar. Biz yanlışları tartışmak istiyoruz. MHP Türkiye'deki siyasi partilerin içinde en önemli mevzidir. Biz bu mevziye sahip çıkıyoruz.”

mhpli-mualif.jpg

img_6275.jpg

img_6278.jpg

img_6291.jpg