Seçim meydanlarında kullanacağı müzik arayışına girişen MHP, 18-24 yaş aralığında ilk kez oy verecek gençleri rap müzikle yakalamak istiyor.

Önce Kıraç'a öneri götüren MHP'liler, fiyatta anlaşamayınca genç rapçilerle temas kurdu. Sırada Cartel grubu var.

Gençlerin seçim sonuçlarını belirlemede önemli bir etken olacağını öngören parti, gençler arasında çok sevilen rap müziği seçim meydanlarında kullanacak. Rap tarzı seçim müziğinde, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gezilerinde kullanılan mehteran müziğinden de tınılar da yer alacak. Bahçeli, bu yaş aralığında 9.5 milyon genç olduğuru belirterek, iktidarın iki anahtarından birinin bu gençlerde olduğunu ve mutlaka bu gençlere ulaşmak gereğini vurguluyor. Şarkıyı seslendirmesi için ilk olarak pop sanatçısı Kıraç'ı düşünen MHP, müzisyenin yüksek fiyat talep etmesi üzerine yeni arayışlara girdi.

Genç rapçilerin yanı sıra 'Cenehnemden çıkan çılgın Türk' şarkısıyla ses getiren Cartel grubu da partinin gündeminde. Gençlerin dikkatine yönelecek rap çalışmasının bestesi partili bir şairin imzasını taşıyor. Parti yöneticileri, rap müziğini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de dinleterek onay aldı.

Volkan YANARDAĞ / Akşam