MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karagöz ve Kadın Kolları Başkanı Gülnur Er ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nu ziyaret etti.
Rektör Birincioğlu'na görevinde başarılar dileyen MHP heyeti, Söke'nin fakülte özlemini bir kez daha vurguladı.
Mutafoğlu, nüfusu 100 binin altında olan yerleşim birimlerine fakülte açılmaması konusunun gündeme gelmesinin Söke'de endişeyle karşılandığını ifade etti.
Bu konuda Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun sözlerinin kendilerini biraz olsun rahatlattığını ifade eden, Mutafoğlu, ''Rektörümüz Söke'ye fakülte kazandırılması konusunda Sökelilerin üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini ve fakülteyi ne kadar çok arzuladıklarını bildiğini, bu nedenle Ankara'ya konuyu ileterek gerekli girişimleri bizzat yapacağını söyledi. Rektörümüzün aşılamayacak bir sorun yok sözleri içimize soğuk su serpti'' dedi.
Söke'nin yıllardır fakülteyi özlemle beklediğini anlatan Mutafoğlu, şöyle devam etti:
''Nüfusu Söke'den çok düşük olmasına rağmen bazı ilçelere fakülte ve benzeri çok rağbet gören bölümlerin açılabildiğini geçmiş yıllarda gördük. Söke olarak eğitim kenti olabilmek adına, fakülte ve çeşitli bölümlerin sosyal ve ekonomik faydalarından yararlanmak istiyoruz. Bu Söke gibi bir kentin en doğal hakkı. YÖK'ün bu durumu göreceğini ve Söke'nin bu konuda mağdur edilmeyeceği sanıyorum.''