Erdoğan ateşi yaktı, MHP ile CHP birbirine girdi. Baykal, türban konusunda Bahçeli'ye sert çıktı. 

Ankara'daki türban savaşı, MHP ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. CHP lideri eleştiri oklarını Erdoğan'dan Bahçeli'ye çevirdi. Bugünkü parti gruplarına da bu tartışma damgasını vurdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda türbanla ilgili yeni önerilerini dile getirdi. Yasağın sadece üniversite öğrencileri için kaldırılmasını önerdiklerini belirtti.
MHP'NİN ÖNERİSİ

Türban yasağını çözmek için MHP, sadece üniversitelere özgü serbestlik getirilmesini istiyor. Yasağın yüksek öğretim dışındaki kurumlarda devam etmesini öneriyor. Yani lise ve dengi okullarda bir değişiklik olmayacak. Aynı şekilde kamu görevi yapanların kılık kıyafet düzenlemesi de aynı şekilde devam edecek.

Bahçeli, "Kamu görevi yapanlar kılık kıyafet düzenlemesine uyacaktır.
Yüksek öğrenim dışındaki mevcut uygulama etkilenmeyecek aynen devam edecektir. Lise ve ilkokullarda bir değişiklik olmayacaktır" dedi.

Bahçeli, kendilerine yönelik "AK Parti'nin koltuk değneği" sözlerine ise çok sinirlenmişti. Bunu söyleyenleri "iflah olmaz Türk milliyetçiliği düşmanları" olarak niteledi.

BAYKAL ÖNERİYE TEPKİLİ

Parti grubunda konuşan CHP lideri Deniz Baykal'dan MHP'nin yeni önerisine jet hızıyla tepki geldi.

Sadece üniversite için yasağın kaldırılması önerisini eleştiren Baykal, "Tıp fakültesinde 6. sınıf ögrencisi hastanelerde çalışıyor. Öğrenciye "başını aç" diyecek misiniz? Sadece yüksek öğrenim gören öğrencilere bu hakkı veriyorum dersen lisedekilerin hakkını elinden alamazsın. Lise öğrencisinin de hakkı yok mu? Bu ayrımcılık olmayacak mı? O da "ben de sorumluluk üstlenecek yaşa geldim. İnandığım kılık kıyafeti giymek istiyorum" derse ne olacak?"

ERDOĞAN İZLİYOR

İspanya'da söylediği "Türban siyasi simge olsa ne olur?" sözleri ile türban ateşini yakan Başbakan Erdoğan ise vites küçülttü.
MHP ve CHP gruplarından ateşli türban mesajları gelirken, AK Parti grubunda tansiyon düşüktü. Erdoğan, konuya çok kısa bir dokunuş yapıp, geçti.

Mesaj verdiği kesim ise yargı organları oldu. Sözleri şöyle; "Bu ülkede kimse ama kimse demokrasiyi, hukuku sadece kendine hak olarak görmesin, kimse demokrasiyi başkalarından esirgeme yoluna gitmesin, kimse kendisini milli iradenin üzerinde görmesin."

DTP, AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

Türban konusu DTP'nin grup toplantısında da gündemdeydi. Başbakan Erdoğan'ın konuyu Meclis gündemine taşıma cesareti gösteremediğini öne süren Türk, ''Türban, bir inanç özgürlüğüdür. Eğer böyle görüyorsanız, samimi bir şekilde tartışalım. Biz türbanı kadın hakkı, insan hakkı ve özgürlük olarak değerlendiriyoruz. Bunu artık siyasi malzeme olmaktan çıkarmak gerekir" dedi.

İNTERNETHABER