MHP'nin bayramlaşmak isteyen BBP'ye randevu vermemesi, iki parti arasında var olan gerilimi daha da yükseltti.
 
''ONLAR BÖLÜCÜLERİN ELİNİ SIKMAYA DEVAM ETSİNLER''
 
Karara tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cevabı yeni bir polemiğin kapısını aralayacak:
 
"Onlar gitsinler bölücülerin elini sıkmaya, PKK'nın siyasi uzantılarıyla gülüşüp oynaşmaya devam etsinler. MHP'nin üst yönetiminin tavrı böyle olabilir, ama biz MHP'li kardeşlerimizle bayramlaşıyoruz."
 
Destici, bu sert açıklamaları Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun son kez açılan 17 yıl kullandığı makam odasında yaptı.
 
ZATEN ONLAR KENDİ TABANIYLA BAYRAMLAŞMIYOR
 
Bayramlarda dargınların barıştığını, İslam dininin de bunu emrettiğini söyleyen Mustafa Destici, MHP tabanıyla sorunlarının almadığını savunarak yaşanan gelişmelerden MHP yönetimini adres gösterdi:
 
''Bizim MHP ile bir dargınlığımız yoktu işin doğrusu. Niye böyle bir tavır içine girdiler, anlamıyorum. Bunu onlara sormak lazım, ama benim söyleyebileceğim sadece şu var: MHP'nin üst yönetimi ne yaparsa yapsın, hangi kararı alırsa alsın, biz o partinin tabanıyla bayramlaşıyor ve kucaklaşıyoruz. Zaten onlar büyük bir oranda kendi tabanıyla da bayramlaşmıyor.
 
Bu karar bizim değil. Biz kendilerine bayramlaşma kararımızı bildirmiştik. Kendilerinin böyle bir tavrı oldu. Bunu hem ülkücü camianın hem de Türk milletinin takdirine bırakıyorum.'' 
 
bugün