yunus-yapucu-001.jpgMilliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, MHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çetin, MHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Kadın Kolları Yönetimi ile birlikte, Alevi Kültür Derneği Aydın Şubesi Başkanı Veli Akkan’ı dernek binasında ziyaret etti.

Köse ziyaret esnasında yaptığı açıklama da“Alevi vatandaşlarımızla MHP olarak kucaklaşmaya geldik. MHP olarak ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik havasının oluşturulması ve bunun temellerinin sağlam atılması yönünde adımlar atıyoruz, Hem Aydın’da hem de Türkiye genelindeki Alevi kardeşlerimizle ilişkilerimizi, güçlendirmek, kaynaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, grup toplantısında tüm Alevi kardeşlerimize ve vatandaşlara verdiği mesajlar var. Bu mesajlarda Genel Başkanımız şunu söylüyor: ‘Cemevi de bizim cami de bizim.Tarihte yaşanan acı olayların geride bırakılarak kol kola omuz omuza vatanımızın birliği bayrağımızın dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerektiğine inanıyoruz. Vatana ihanet noktasına bugüne kadar Alevi vatandaşlarımızdan bir hareket olmamıştır. Aleviler, her zaman bu topraklara sahip çıkmışlardır. Kurtuluş savaşında beraber savaştık. bu ülkeyi hep beraber kurduk. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Aydın'da yaşayan alevilerin her zaman yanlarında olacağız. Bizden ne talepleri varsa yapmaya hazırız'' dedi.

ÇUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'I SAMİMİ BULMUYORUZ

Köse,''Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Başbakan  Davutoğlu Dersim’i ve Dersim olaylarını bahane ederek bir şeyleri kaşımaktalar. Kendilerinin Atatürk'e karşı olan kasıtları nedeniyle Dersim'i sürekli gündeme getiriyorlar.  Gezi olayları sırasında bu ülkenin gençlerine dahi tahammülleri olmadığını net bir şekilde ortaya koydular. Ayrıştırıcı tutum ve davranışlarda bulunuyorlar. Kendi yaptıkları yanlışlara hiç bakmıyorlar. AK Parti’yi yönetenleri, Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu samimi bulmuyoruz. Kendileri  alevi kardeşlerimizi kullanma duygusu içindeler” dedi.

BİZE UZATILAN ELİ HİÇBİR ZAMAN GERİ ÇEVİRMEDİK

Ziyaret'ten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alevi Kültür Derneği Aydın Şube Başkanı Veli Akkan, ''Aleviler olarak bugüne kadar hiçbir zaman vuran, kıran, elinde silah hak arayan olmadık. Hep mazlumun yanında olduk ama mağdur bizler olduk. AK Parti Hükümeti sürekli Dersim olaylarını gündeme getirerek olayları çarpıtıyor. AK Parti, Dersim’den önce kendi iktidarı döneminde yaşanan olayların hesabını vermesi gerekiyor. Temcit pilavı gibi Dersim’i önümüze sürmeyecek. Biz asılsak da kesilsek de, yansak da, asan, kesen ve yakan olmayacağız. Bize uzatılan eli hiçbir zaman geri çevirmedik çevirmeyiz "şeklinde konuştu.

Alevi Alevi Kültür Derneği  ziyareti sonrası  Fevzi Köse ve beraberindekiler Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'ne (TEMAD) de ziyaret etti.

PKK'NIN İSTEĞİ DOĞRULSUNDA YAPILMIŞTIR

Köse burada yaptığı açıklamada son aylarda doğu bölgelerinde yaşanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Polislere yapılan saldırı kınadı. TSK'nın İç İşleri Bakanlığına bağlanmasını çalışmalarını da değerlendiren Köse,''Bu pkk'nın  istekleri doğrultusunda yapılan kanun teklifidir. Tamamen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin unsurlarından birisi olan Jandarma Genel Konutalığı'nın pasivize edilmesi, siyasallaşmasına yönelik bir hamledir.Bu ülkenin geleceği açısından çok büyük yanlış ve tehlikeli bir süreci başlatmaktadır.Bunun ülkemize ve silahlı kuvvetlerimize zarar vereceğini, pkk terör ögütüne fayda sağlayacağını tahmin ediyorum. Çünkü bu kanun çıktıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığına yapılacak atamalar normal bir memur ataması şeklinde olacaktır.İktidar canı istediği anda görevden alacak, kendi safından olmayan  insanlara görev  vermeyecek. Hükümet ülkenin geleceği açısından çok yanlış kararlar almaktadır. Hükümet bu çalışmaları pkk terör örgütüyle işbirliği yaparak gerçekleştiriyor.Bunlar açılım sürecinin birer unsurudur.Açılım sürecinin açıklanmayan, söz verilen hususlar hayata geçiriliyor malesef''şeklinde konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınpost etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpgimg_0137-002.jpgimg_0153-001.jpgimg_0164.jpg