MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas parti binasında düzenlediği basın açıklamasında Didim’in sorunlarına dikkat çekerek, Belediye yönetimini eleştirdi. Basın toplantısına MHP İlçe Sekreteri Levent İlter, Didim Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Akar ile parti yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Can Atas Didim’i turizm kenti görüntüsünde çok uzak olduğunun altını çizerek “Üzülerek ifade ediyorum ki; Mayıs ayı bitmesine rağmen Didim turizm sezonuna hazır değildir. Ekonomik olarak sezonu bekleyen esnafımızın morali bozulmuştur. Durum böyle iken, Didim’in genel sorunlarını sadece Altınkum’daki revize çalışmalarına indirgemek de olayı çok basite almak olur. Genel itibariyle, yaşadığımız kentimiz “ Turizm Kenti “ görüntüsünden çok uzaktadır. Bunu sadece günün yerel iktidarına bağlamak da yeterli bir eleştiri olamaz. Uzun yıllardır Didim’e yeni bir vizyon verecek kadrolar iktidara gelememiş, çarpık yapılaşmanın önü açılmış, bu güne kadar artarak günümüzdeki olumsuz görüntü ortaya çıkmıştır.”dedi.

“GERÇEK PROJELERLE HALKIN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”
İlçe Başkanı Atas Didim’de yaşayan herkesinde gerçek bir turizm kentinde yaşama hakkı olduğunu belirtirken “Milliyetçi Hareket Partisi’nin anlayışına göre yerelde ve genelde iktidarda kalmak değil, kalıcı eserler bırakmak için çalışmak esastır. Didim’de yaşayan herkesin kent meydanından tutun da sosyal yaşam birimleri, koşu yolları, bisiklet yolları, temiz sokakları, düzenli ve temiz koylarına varıncaya kadar gerçek bir Turizm Kenti’nde yaşama hakkı vardır. Yaklaşık on yıldır yerel iktidardaki Belediye yöneticileri maalesef sosyal hayata gerekli anlamı ve değeri verememiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel yönetim anlayışını “ İnsan Odaklı Hizmet ve Yaşanılası Kentler ” oluşturmaktadır. Önümüzdeki yerel yönetim dönemine ilişkin; ilçe teşkilatımızın yerel yönetimler birimi Didim’in tüm sorunlarına çare bulacak ve kentimizi geleceğe taşıyacak projelerin üzerinde çalışmaktadır. Arkadaşlarımız kentimizin tüm sorunlarını yaşayarak ve inceleyerek tespit edip gerekli projeler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedirler. İlçe teşkilatımız önümüzdeki yerel seçimlerde Didim’i gerçek bir Turizm Kenti haline getirecek ciddi ve gerçekleştirilebilir projelerle halkımızın karşısına çıkacaktır.”dedi.

“AYNI SİYASİ KULVARDA DEĞİLİZ”
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıt veren İlçe Başkanı Can Atas, CHP Didim İlçe Başkanının yerel gazetede yaptığı açıklamaları soruldu. Başkan Can Atas “ Ben Polemiğe girmem; öncelikle biz kendileri ile aynı siyasi kulvarda değiliz ama bir belediyenin görevi elbette hizmet üretmektir. Kendileri Ege bölgesini gezip, nasıl hizmet üretildiğini ve belediyeciliğin nasıl yapıldığını örneklerle görebilir.”dedi.

“PROJELER UMARIM BOŞ BİRER ÇİZİM DEĞİLDİR”
Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın 2009 yılından vaat ettiği 6 Projeyle ilgili de yöneltilen soruyu cevaplayan Başkan Atas “2010 yılında verdiğim bir beyanatta şöyle demiştim. Umarım ki bu projeler boş birer çizimden ibaret kalmaz. 2 yıl geçti; yine aynı şeyleri söylüyorum.”ifadelerine yer verdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg