CHP'nin 14 Ağustos'ta TBMM'nin toplanması çağrısına MHP'den sert bir dille karşı çıkılması iki parti temsilcilerini karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP adına Şemdinli'ye giderek incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'i eleştirerek, "BDP gibi canlı kalkan mı olacaklar. CHP sanki bir savaş varmış gibi ortaya koyup `barış masası kuralım' diyor. Türkiye'nin terörle mücadelesinin sorgulayan, terör örgütünü meşru gösteren yaklaşımlarını kabul etmemiz mümkün değil" demişti.
 
Vural'ın bu sözlerine CHP'li Yüksel'den sert yanıt geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda Parti Meclis Üyeleri Saniye Nazik Işık, Faruk Demir, İl Başkanı Ali Engin ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile birlikte basın açıklaması yapan Yüksel, "Terör sorununu Türkiye'nin siyası iradesi çözmeyecek de kim çözecek? MHP, giderek AKP'lileşiyor. MHP ile PKK aynı kafada, aynı anlayıştadır. İkisi de barışı kan ile sağlamaya çalışıyor" diye konuştu.
 
"MHP BÖLÜCÜ BİR PARTİ'DİR"
 
2002 yılında terörün bitme noktasına geldiğini fakat barışın kalıcı hale getirilemediğini belirten Yüksel, "Biz Hakkari ve Şemdinli'de incelemelerde bulunduk. Orada insanlar 7'den 70'e barış ve huzur istiyor. MHP bu geçen sürede barışı ağzına bile almadı. Onlar ne yapmaya çalışıyor? Oraya gitmeden, bölgede inceleme yapmadan oturduğu yerden bakarak çözüm üretmeye mi çalışıyor. Tüm şehirleri ve oralarda yaşayan insanları `terörist' diyerek tek tek öldürmeyi mi planlıyor? MHP bölücü bir partidir. Tıpkı AKP gibi birlik beraberlikten yana olmayan bir yapısı var. Birliği, kardeşliği, demokrasiyi savunmayan kişi bunun tam tersini savunur. MHP uzun zamandan bu yana zaten AKP'nin stepnesi durumundaydı. Cumhurbaşkanlığı ve 4+4+4 sisteminde de AKP'ye destek verdi. Hatta daha da ileri giderek AKP `gerek yok' demesine rağmen okullarda Kur-an'ı Kerim dersi koydurtmaya kadar işi götürdü. MHP-AKP ve BDP Türkiye'nin birliğine dinamit koyan bir partidir" dedi.
 
YÜKSEL DUYGULANDI
 
Yüksel, MHP'nin sert bir dille eleştirdiği `Barış Masası' kavramına da açıklık getirdi. Parti MYK'sında gündeme gelen kavramın Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın isteğiyle genişletildiğini anlatan Yüksel, "Kadın Kolları Genel Başkanlığımızın da içinde olduğu bir çalışma başlatılacak. Kadınlarımız şehit ailelerini ziyaret edecekler. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine giderek orada insanlarla buluşacaklar. Barış, kan akıtarak sağlanmaz. Biz barışı istememize rağmen diğerleri maalesef engel oluyor" dedi.
 
Yüksel, İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'nda aktif görev alan kadınların Foça'da yaralanan askerleri ziyaret edip onlara gönüllü annelik yapacağını da söyledi. Yüksel'in, bu sırada duygulandığı görüldü.
 
SESSİZ YÜRÜYÜŞ
 
İl Başkanı Ali Engin de Foça'da Cumartesi günü sessiz yürüyüş gerçekleştireceklerini ifade ederken, terörün kaos ve kargaşa oyununa gelmedikleri için İzmir halkına teşekkür etti. (EAK)