Milletvekilleri İşbaşaran ve Yiğit, türban konusunda MHP"nin oyununa geldiklerini söyledi. Erdoğan, “Olabilir, ama bunlar geçti. Önümüze bakmalıyız” dedi

Akşam Gazetesi'nde yer alana habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP"li 50 milletvekiliyle yaptığı ikinci nabız toplantısında, herkesin tek tek görüşlerini sordu. AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ve Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran, Anayasa"nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik öngören türban düzenlemesini eleştirerek, “MHP"nin oyununa geldik. Türbanla ilgili düzenlemeyi getirmemiş olsaydık, bunlar olmayabilirdi” dedi.

"YOLSUZLUK MU YAPTIK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu eleştiriler üzerine, “Olabilir ama bunlar geçti, önümüze bakmalıyız, artık bunları geride bırakalım, tartışmayalım. Biz bu millete ne yaptık? Vatan hainliği mi, yolsuzluk mu, arsızlık, hırsızlık mı yaptık? Anayasa Mahkemesi"ne başkaları gibi yolsuzluk dosyalarımız gitmedi” yorumunu yaptı. Önceki gece yarısına kadar süren toplantı, AKP"li vekillerin önemli eleştirilerine sahne oldu. 26 vekil söz alarak, gelinen noktaya ilişkin görüşlerini açıkladı. Başbakan Erdoğan, Yalçınkaya"ya AKP"ye yaptıkları için değil, yapmadıkları için suçlamalar yönelttiğini savunarak, “Siz "şunu, bunu düşünüyorsunuz" diye dava açmış. Yani aklımızdan geçirmemiz bile yetiyormuş” dedi. Türban düzenlemesini daha çok demokrasi ve özgürlük için yaptıklarını belirtti. AKP"nin kapatılmasını gerektirecek suç işlemediklerini yineleyen Erdoğan, vekilleri rahatlatmaya çalışarak, “Hiç bir şey olmaz, merak etmeyin. Ben partimizin kapatılacağına inanmıyorum. Hukuki bir karar bekliyorum” diye konuştu..

"BAHÇELİ YUMUŞADI!"

Toplantıda, bazı vekiller MHP lideri Bahçeli"nin son zamanlarda ılımlı ve pozitif mesajlar verdiğini, bunun da Anayasa değişikliği konusunda umut verdiğini savundu. Erdoğan, söz konusu vekillere katılmadığını şu sözlerle dile getirdi: “Ne zaman yumuşadı, ben niye duymadım.” Erdoğan, Anayasa değişikliği konusunda fazla ipucu vermezken, yapılacak savunma için “Arkadaşlarımız çok güzel bir savunma hazırlamışlar” dedi.

Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, AKP hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"yı ima ederek, “Hangi rejim olursa olsun, hiçbir ülkede bir yargı mekanizması o ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını, bakanlarını mahkemeye vermemiştir. Özellikle cumhurbaşkanı açısından yapılan çirkin bir faaliyettir ve bunun dünyada örneği de yoktur” dedi.
Vatan