MHP'li Çirkin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkücüler için yaptığı, "Bunlar önünü kestikleri adamın sağcı mı, solcu mu olduğunu öğrenmek için Fatiha'yı biliyor musun derler. Okuduktan sonra da yanındakine doğru mu diye sorarlar"değerlendirmelerine yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleriyle, "Besmele ile ölüme gidenlerle besmele ile hırsızlık yapanları" birbirine karıştırdığını ileri süren Çirkin, "Daha dün referandumda şehit Ülkücü Pehlivanlı'nın mektubunu tiyatral ifadelerle okuyup, Ülkücülerden oy dilenen Tayyip Bey, bugün işi bitince eski Ülkücü düşmanı haline geri dönmüştür. Bir kere o döneme sağ-sol kavgası diyerek ya cehaletin ya da vesayet ağzının iyi bir örneğini vermiştir. Oysa Ülkücülerin mücadelesi ezana, bayrağa sahip çıkma adına Sovyetlerin yayılmacı Komünizmine karşı verilmiş bir mücadeleydi. Yani diğer bir deyişle Türk Milletinin başta Fatiha olmak üzere tüm dualarını kimseden korkmadan, içinden değil haykırarak okuması içindi. Ülkücüler bunun için ölüme besmeleyle gittiler, Şehit oldular, mağdur oldular. Ama çok şükür Besmele ile hırsızlık yapanlardan olmadılar. Bu konuda daha fazla konuşup yaraları tazelemek istemiyoruz. Dönem her iki taraftan gençlerin perişan olduğu dönemdir" dedi. 

"Allah yolunda kurban olan şehitlerimizin elleri, hak dünyada Tayyip Erdoğan'ın iki yakasında olacaktır" diyen Çirkin, "Bir insan iki para oy için bu kadar alçalabilir mi?Hele yüzde 50 oy almış bir başbakan? Allah yolunda tekbirlerle şahadete uğurlanan binlerce millet evladıyla alay etmek hangi Müslüman evladının ağzına yakışmaktadır? Sayın Başbakan oylarına talip olduğu Ülkücülerin yüzüne nasıl bakacaktır? Sayın Başbakana tavsiyemiz haddini bilmesidir. Oy toplayacak daha onurlu yollara dönmesidir" açıklamasında bulundu.