Geçtiğimiz Pazar günü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin bir dizi görüşme yapmak üzere Ankara’ya gelmişti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında Türkiye ve Kürdistan bayraklarının yan yana dalgalanmasını eleştiren MHP Aydın İl Teşkilatı Başkanı Burak Pehlivan, şöyle konuştu;

Türk Milleti adına yetki kullananların peşmerge Barzani’yi muhatap kabul etmelerinin çirkinliği yanında paçavranın Türk Bayrağı ile yan yana durması kabul edilebilir bir durum değildir.

Türk Devletinin temsilcilerinin muhatabı aynı seviyede ve statüde olanlardır. Yıllarca ve hala Türk Devletine düşmanlık eden, düşmanlık edenleri himaye eden, söylemleri ve uygulamaları ile terör örgütlerinin yanında yer alan peşmergeyi muhatap almak nasıl bir garabettir.

Yetmezmiş gibi paçavralarını şehit ettikleri yiğitlerimizin kanı ile sulanmış kutlu vatan toprağında nasıl dalgalandırabilirler.

Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarının hassasiyetleri Türk Milletinin hassasiyetleridir.

Türk Milletinin haklı hassasiyetleri Milliyetçi-Ülkücü Hareketin davasıdır. Hiçbir açıklama, hiçbir değerlendirme bu paçavranın asılmasının, odalarda baş tacı edilmesi ve eli kanlı peşmergenin muhatap kabul alınması için yeterli ve kabul edilebilir değildir.

Bu konuda kim ne sorumluluğa sahipse gereği yapılmalıdır. Böyle bir rezaletin tekrar yaşanmayacağını inanıyoruz. İnancımız ve yetkililerden beklentimiz öyle bir aymazlığın tekrar etmemesidir” diye konuştu.

Pehlivan sözlerine şöyle son verdi; “Türk vatanında Türk Bayrağı dalgalanır. Teminatı da Milliyetçi Ülkücü Harekettir”