MGD"nin ev sahipliğinde Sheraton İstanbul Ataköy Hotel"de gerçekleşen geceye, iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı gecenin ana sponsorluğunu Ağaoğlu Turizm Grubu ve Sheraton İstanbul Ataköy Hotel üstlendi. Ebru Akel'in sunduğu gecede, MGD'nin özel ödülünü Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök verdi.

Kadir İnanır"ın 41 yıllık sanat yaşamını anlatan belgesel de barkovizyonda gösterildi. İnanır, Antalya Altın Portakal Film Festivali yöneticilerinin de plaket aldığı gecede dostlarına duygusal bir konuşma yaparak teşekkür etti. Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası"nın tam kadro olarak ücret almadan katıldığı gecede, Cihan Okan, Adnan Şenses ve Müveddet Günbay da sahneye çıkarak mini birer konser verdi.

İNANIR"DAN DANS GÖSTERİSİ
Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun"un açılış konuşmasıyla başlayan gecede, Kadir İnanır"ın Türkan Şoray"la başrolde oynadığı “Dila Hatun” filminin final sahnesi barkovizyondan gösterildi. İnanır"ın adına yakışır bir dans gösterisi sunduğu film, bu sahneyle anılıyordu.

ÖZKÖK: İNTİKAM VAKTİM DE GELECEK
Bu gösterinin ardından Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 3 ekim 1999 tarihinde yazdığı Kadir İnanır"la ilgili köşe yazısını kendisi seslendirdi. Köşe yazısının yayınlanmasının ardından bir konuşma yapan Ertuğrul Özkök, espriyle karışık yaş ve yakışıklılık konularına dikkat çekti. Özkök, "Hemen hemen aynı yaştayız ama Kadir İnanır için yıllar farklı işliyor. Eskiden kadınlar güzel göründüklerini gösterebilmek için yanlarında maymun taşırlarmış. Böyle bir geceye davet edildiğimde ve birlikte fotoğraflarımızın çekileceğini düşündüğümde açıkçası aynı duruma düşeceğimden korktum. Ama Kadir İnanır, yiğit, Kadir İnanır korkusuz biri. Ben de onun kadar korkusuz biri olduğumu kanıtlamalıyım deyip Kadir İnanır'la birlikte objektiflere poz verme cesaretini gösterdim. Ama bu akşam burada herkesin içinde şunu söylüyorum, Günün birinde Kadir İnanır, dede rolünü oynarsa, ona dedelik ödülü verip intikamımı alacağım. Tabii buna çok zaman var, ben de o zaman ne halde sahneye çıkarım bilmiyorum ama bu intikamı alacağımı bilmelisin" dedi.

41. YIL BELGESELİ
Gecede bir de Kadir İnanır belgeseli gösterildi. Bedirhan Gökçe"nin seslendirmesiyle hazırlanan belgeselde, sanatçının 41 yılda çektiği filmlerden kesitler sunuldu. 61 yıllık hayatının 41 yılını sanata ayıran İnanır, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon bölümü mezunu. 1969 yılında bir yarışmada birinci olarak sinema hayatına başlayan sanatçı, bir yıl yardımcı rollerde deneyim kazandıktan sonra başrollerin aranan ismi oldu. Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran 182 tane sinema filmi ve 7 tane televizyon dizisinde rol alan İnanır"ın, unutulmaz filmlerinin arasında “Tatar Ramazan”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Yılanların Öcü”, “Katırcılar” gibi eserler bulunuyor.

DOSTLARINDAN DUYGUSAL KONUŞMALAR
İnanır'ı bu mutlu gecesinde yalnız bırakmayan arkadaşlarından Adnan Şenses, Şerif Gören, Halit Kıvanç ve Ekrem Bora, ünlü sanatçıyla ilgili anılarından bahsedip övgü dolu sözler söyledi.

ÖDÜL ZAMANI
Sanat dünyasının ünlü isimlerine yaşarken destek vermeyi kararlaştıran Magazin Gazetecileri Derneği"nin öncülüğünde gerçekleştirilen gecede, Kadir İnanır"a 41. Sanat Yılı Özel Ödülü'nü, MGD"ye ve sanata desteğiyle bilinen Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök verdi. Hazırlanan ödülü çok beğenen Özkök, “Ne muhteşem bir ödül, Anlamından olsa gerek muhteşem görünüyor” dedi. Magazin gazetecilerinin halen Genel Yayın Yönetmeni olarak kabul ettiği Ertuğrul Özkök"ün elinden ödülünü alan Kadir İnanır da, duygusal bir konuşma yaptı.

PASTA ŞÖYLE KESİLİR KADİRCİĞİM
Ödül töreninin ardından 41. Sanat Yılı kutlama pastası kesildi. Pasta kesimi sırasında konuşan Ertuğrul Özkök, "Pasta gelirken Kadir İnanır bana pastanın nasıl kesileceğini sordu. 40 yıl boyunca fakir ve gururlu genci oynayınca nasıl kesileceğini bilemiyor tabii. Gel Kadirciğim ben sana pasta nasıl kesilir göstereyim" dedi. Daha sonra Özkök ile Kadir İnanır, pastayı birlikte kesti.

SÜRPRİZ ŞARKI SÜRPRİZ DÜET
Ödül gecesine TV8"de canlı olarak yayınlanan programları nedeniyle katılamayan Zara ve Oktay Kaynarca, Kadir İnanır"a özel bir video görüntüsü gönderdi. Duygu dolu bir konuşma yapan Oktay Kaynarca, Kadir İnanır'ı ne kadar çok sevdiğini, İnanır'ın kendisine zaman zaman kızdığını söyledi. Zara ile Kaynarca daha sonra İnanır"a hediye olarak “Hekimoğlu” türküsünü düet yapıp gönderdi.

MUHTEŞEM KONSER
Kadir İnanır"ın 41. Sanat Yılını dostlarıyla kutladığı gecede, Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası, tam kadro olarak ücret almadan sahneye çıktı. “Söz konusu MGD ve Kadir İnanır olunca, biz de sahnede olmak istedik. Dostlarımıza çok güzel bir bir gece yaşatacağımız için heyecanlıyız” diyen Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası, gecede birbirinden güzel şarkıları ve türküleri seslendirdi. Zaman zaman programını bölen Gerçeker, Cihan Okan, Adnan Şenses ve bir dönemin Türk Sanat Müziği yıldızı Müveddet Günbay da sahneye çıkarak mini birer konser verdi.

ALTIN PORTAKAL"DAN PLAKET
Antalya Altın Portakal Film Festivali yöneticilerinin de bir plaketle kutladığı ünlü sanatçı, dostlarına duygusal bir konuşma yaparak teşekkür etti. Kadir İnanır"ın 41. Sanat Yılı Kutlama gecesinin hiç aksamayan organizasyonunu, Manifesto PR&Event üstlendi.


Hürriyet