Şanlıurfa'da, üniversitede mezuniyet törenine gidenlerin içinde bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen kamyonun kavşaktan sol şeride geçmesi üzerine çarpıştı.

Otomobilin hurdaya döndüğü kazada Veterinerlik Fakültesi'nden mezun olan üniversite öğrencisi sürücü Ahmet Yıldız’la birlikte 4 kişi yaralandı, 2 yakını da öldü.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi olan 24 yaşındaki Ahmet Yıldız, mezuniyet töreni için Aksaray’dan kente gelen ailesini karşıladı.

Yakınlarını kent merkezinde karşılayan Yıldız, daha sonra babasından aldığı 06 HYB 44 plakalı otomobil ile öğrenim gördüğü üniversitenin Eyyübiye Kampusu'na doğru yola çıktı.

Mezuniyet törenine giden Yıldız ailesinin fertlerinin bulunduğu otomobil, Harran Üniversitesi MYO kampusu yakınlarında karşı yönden gelen 63 FE 904 plakalı kamyonun kavşakta sol şeride girmesi üzerine aşırı hızlı olduğu öğrenilen otomobil kamyonun yakıt deposuna çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil takla atarak yola devrildi. Bu sırada henüz ismi öğrenilmeyen kamyon sürücüsü olay yerinden kaçarak Eyübiye Polis Merkezine teslim oldu.

CAN PAZARI YAŞANDI

Otomobilin hurdaya döndüğü kaza sonrası karayolunda can pazarı yaşandı. Yoldan geçen sürücüler kaza yapanların yardımına koşarken, polis ve sağlık ekiplerinden de yardım istedi.

Otomobilden güçlükle çıkarılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İtfaiye erleri, sağlık görevlileri ve polisler, otomobilde sıkışan 3 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonunda kurtarılan sürücü Ahmet Yıldız (24), kız kardeşi Merve Yıldız (22), babası Abdurahim Yıldız (54), anne Latife Yıldız (50) ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.

Kazada dede Ahmet Yıldız (79) ile eşi Emine Yıldız (68) hayatını kaybetti. Kaza haberini duyan Veteriner Bölümü öğrencileri olay yerine gelerek kazanın nasıl meydana geldiğini öğrenmeye çalıştılar.

Kazayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.