Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Vali Vekili Celal Ulusoy, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep, daire müdürleri, davetliler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşan Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin Kahyaoğlu, polislerin insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında üstün gayret göstererek, halkla ilişkileri en üst seviyede tutacağını söyledi. Kahyaoğlu, 1993 yılında Aydın Polis Okulu adıyla açılan eğitim kurumundan bugün mezun olan 529 öğrenci ile toplam 5 bin 113 polisin teşkilata kazandırıldığını belirtti. Okulda eğitim alan polislerin demokrasiye bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, etik ve ulusal değerleri benimsemiş, Atatürk'çü düşünceyi özümsemiş, bilim ve teknolojideki son gelişmeleri takip eden, sağduyulu ve çağdaş bireyler olarak yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Kahyaoğlu, öğrencilere deneyimli ve uzman bir kadroyla modern bir ortamda eğitim verildiğini kaydederek, “Polislerimiz insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında üstün gayret göstererek, polis halk ilişkilerini en üst seviyede tutacaklardır. Bu bilinçle eğitilen polislerimiz, yüreklerindeki bayrak, vatan ve millet sevgisi ile hep birlikte aziz miletimize hizmet etmenin onur ve gururunu yaşayacaklardır. Ülkemizin genel güvenlik ve asayişinin sağlanmasında büyük görevler üstlenen emniyet teşkilatı, modern çağın üstün nitelikli polisleri olarak sizlerin katılımıyla daha da güçlenecektir”
Çağdaş ülkelerin aynı zamanda birer hukuk devleti olduğunu ifade eden Vali Vekili Celal Ulusoy da, Türkiye Cumhuriyetinin de Büyük Önder Atatürk tarafından temelde bir hukuk devleti olarak kurulduğunu beyan etti. Bugün yemin eden genç polislerin, bu ülkenin korunması gerektiğinin farkında ve bilincinde olduklarından kuşkusu bulunmadığını ifade eden Ulusoy, “'Gerçekten önemli bir eğitim sürecinden geçtiniz. Teknolojinin en son imkanları kullanılarak, sizlere bilgiler verildi. Son imkanlar kullanıldı. Bugün göreve başlamak üzere hazırlandınız. Bilmelisiniz ki, içinde bulunduğumuz çağda teknoloji ve bilgi sürekli kendini yenilemektedir. Okumaktan ve öğrenmekten vazgeçmeyiniz. Vatandaş ile suçlu arasındaki duruşunuzu bugünden itibaren netleştirmelisiniz. Suçlular karşısından tarafsız ve adil, vatandaşlar karşısından sevecen ve yardımcı olmalısınız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Okul birincisi Erdal Özlü yaş kütüğüne adını çakarken, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.