İlçede yaşayan Hilmi Atmaca, dua etmek için oğlunun mezarına gittiğinde, mezarın üzerine soğan dikildiğini fark etti. Soğanı sökmeye çalışan Atmaca, kökün altında 2 adet muska görünce şaşırdı.

Atmaca, mezarlıktaki diğer mezarları da kontrol ettiğinde aynı olayla karşılaşınca, İlçe Müftüsü Ramazan Kara'ya danıştı. Kara, yaptığı açıklamada, muskaların hangi amaçla mezarlara yerleştirildiğini bilmediğini söyledi.

Niyet ne olursa olsun İslam dinine göre, muska yazmanın doğru olmadığını dile getiren Kara, ''İyi ya da kötü... Muskanın ne yaşayan insana ne de mezardaki kişiye faydası var. İnsanlar Allah'a istedikleri şekilde dua edebilir. Buna başkasını aracı yapmak gerekmez. Mezardaki ölmüşlerimiz bizden muska değil, dua bekler. Bizler de onlar için kabirlerinin bir cennet bahçesi olmasını Allah'tan dileriz'' diye konuştu.

Kara, yaşanan olayı, ''insanların dini duygularını sömürmek ve para kazanmak için yapılmış bir aldatmaca'' olduğunu düşündüğünü belirterek, ''Vatandaşlarımız bu tür kötü niyetli kişilere inanmasınlar. Bu tür kişilere verilecek para, boşa giden paradır. Bunlara verilecek paranın, fakir ve muhtaç kimselere verilmesi daha doğru bir davranış, Allah katında daha çok sevap olacaktır'' dedi.