Gizem Başusta"nın eğitim gördüğü Atatürk Lisesi"ndeki arkadaşları, sırasını çiçeklerle süsledikleri Gizem"in mezarına giderek dua edip gözyaşı döktü. Trafik terörüne artık "Dur" denilmesini isteyen öğrenciler, “Terörden çok, trafik terörüne kurban veriyoruz” dediler.

Geçen Cumu günü bulundukları otomobilin Manisa yakınlarında bir başka otomobille çarpışması sonucu Gizem Başusta ve anne- babasının yanı sıra, diğer otomobilde bulunan 5 kişi ölmüştü. Cumartesi günü babası ve annesi ile birlikte toprağa verilen Gizem Başusta"nın arkadaşları bugün çok sevdikleri arkadaşları için okulda yas ilan ettiler. Gizem"in sırasını fotoğrafları, çiçekler ve kaleme aldıkları "Bir bayram dönüşü ismi gibi esrara karıştı Gizem. Hava yağmurluydu, hava çiseliyordu, hafiften. Giderken "Güle güle." Gelirken ismi gibi esrara kavuştu, Gizem. Seni unutmayacağız” yazılı şiir ile süslediler.

Gözyaşı döken öğrenciler daha sonra sınıf öğretmenleri Faruk Abak ile arkadaşlarının Hamitler Mezarlığı"ndaki kabri başına giderek dua edip ağladı. Ülkemizde artık trafik terörüne "Dur" denilmesini gerektiğini belirten öğrenciler, “Terörden çok trafik terörüne kurban veriyoruz” diyerek endişelerini dile getirdiler.