Sökeli Mezarcı Ali Rıza Yeşilyurt da ekonomik krizi reklamla aşmaya çalışanlardan biri oldu.
Söke"de yıllarını mezar kazıcılığı görevine adayarak, ekmeğini mezar yeri kazıp kazanan Ali Rıza Yeşilyurt yaptığı işi daha fazla kitleye duyurabilmek; var olan rekabet ortamında söz sahibi olmak için yerel gazetede reklamlarını yayınlatıyor.
Söke"de günlük yayım yapan bir gazeteye sürekli verdiği reklam ilanında "her türlü mezar kazımı itina ile yapılır" diyen Sökeli Mezarcı Ali Rıza Yeşilyurt işinin promosyon kısmını da ihmal etmemiş. Verdiği reklamda mezar kazıcılığı işinde iddialı olduğunu belirten Ali Rıza Yeşilyurt; mezarlığa gelen cenaze yakınlarına yazlık ve kışlık çatılı çadır hizmeti verildiğini de duyuruyor. Söke"nin tek mezar kazıcısı olarak bilinen beş çocuk babası Ali Rıza Yeşilyurt, mezar kazım işinin yanı sıra isteğe bağlı olarak mezarlara tabandan tuğla veya betonla örme, kapaklı beton sistemi yapıldığını belirtiyor.
Yerel gazetedeki ilginç ilanın herkesin dikkatini çektiğni ve amacına ulaştığını belirten mezar kazıcısı Ali Rıza Yeşilyurt; “On yıldır mezar kazıcılığı mesleğimi yapmaktayım. Kimsesiz ve bebek ölümlerinden her hangi bir ücret almıyorum. Ancak cenaze yakınlarından beni tanımayanlar ulaşmakta zorluk çektiklerini belirtiyorlardı. Hem onlara yardımcı olmak, hem de vermiş olduğum hizmetleri vatandaşlara anlatabilmek için reklam ihtiyacını hissettim.Vermiş olduğum ilanın faydasını görmeye başladım” dedi.