BALIKESİR'de evlendikten 9 yıl sonra, gördükleri tüp bebek tedavisinin ardından erken doğumla ikiz erkek bebek sahibi olan Hatice ve Hüseyin Bölme çiftinin mutlulukları kısa sürdü. Doğumdan 20 dakika sonra bebeklerinden biri yaşamını yitirdi. Diğer bebek de bir gün sonra "öldü" denilerek, aileye teslim edildi. Evde nefes aldığı farkedilen bebek hemen hastaneye kaldırıldı, ancak, yaşatılamadı. Balıkesir Doğumevi'nde yaşayanan sağlık skandalı nedeniyle valilik soruşturma başlattı. İkizlerin babası, doğumevi yetkililerinden şikayetçi olacağını söyledi.

Hatice ve Hüseyin Bölme çifti, çocukları olmayınca İstanbul'daki özel bir hastanede 6 ay önce tedavi gördü. Tedavi sonrası Hatice Bölme, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı. Geçen çarşamba günü sancılanan 24 haftalık hamile 38 yaşındaki Hatice Bölme, kaldırıldığı Balıkesir Doğumevi'nde, erken doğumla ikiz erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak Bölme Çifti'nin mutlulukları fazla sürmedi. Bebeklerden biri doğumdan 20 dakika sonra öldü. Ailesinin "Halil" adını verdiği 550 gram doğan diğer bebek ise kuvöze alındı.
Taburcu edilen anne Hatice Bölme, ölen bebeklerini defnetmek için eşiyle birlikte hastaneden ayrıldı. Ancak bir gün sonra telefonla Bölme Çifti'ne diğer bebeklerinin de öldüğü bildirildi. Çifte acı yaşayan 37 yaşındaki Hüseyin Bölme'ye "öldü" denilen bebeği, karton reçel kutusu içinde teslim edildi.

ANNE KUCAĞINDA DİRİLDİ

Hüseyin Bölme, oğlunu ikizinin yanında toprağa vermeden önce eşi Hatice'ning örmesi için evine götürdü. Anne Hatice Bölme, oğlunu kucağına alarak okşamaya başladı. Bu sırada yanındaki yakınları bebeğin nefes aldığını farketti.
Bunun üzerine Bölme Ailesi, bebeği hemen bir özel hastaneye götürdü. Burada, yapılan müdahalenin ardından Halil'in moraran bedeni, tekrar pembeleşmeye başladı. Tüp takılan Halil bebek, özel donanımlı bir ambulansla Bursa'daki tam teşekküllü bir hastaneye sevk edildi. İki saatlik yol boyunca bebeğe solunum desteği sağlandı. Ancak, hastanede yapılan müdahalelere rağmen çiftin ikinci bebekleri de kurtarılamadı. Halil bebeğin Balıkesir"in Bahçedere Köyü Mezarlığı'nda ikizinin yayında toprağa vermek üzere Bursa'dan ayrıldı.

DAVA AÇACAĞIM

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin yemekhanesini alan taşeron firmada asgari ücretle aşçı olarak çalışan Hüseyin Bölme, bebeklerinin ölümünden Balıkesir Doğumevi yetkililerinin sorumlu tutarak, şikayetçi olcağını söyledi. Acılı baba Bölme, şunları söyledi:
“Bebeklerimizden birinin yaşama şansı vardı. Öldüğü söylenerek bana, karton reçel kutusunda teslim edilen bebeğimi, iki saat defin işlemleri için otomobilimin bagajında, sıcakta taşıdım. Eve geldiğimizde, bebeğin yaşadığını farkettik. Hemen hastaneye kaldırdık. Ancak, oradaki müdahalelere rağmen öldüğünü öğrenince ikinci kez yıkıldık. Sakat kalmasına bile razıydık. Eğer, kuvözde tedavisine devam ediliyor olsaydı belki de bebeğimiz şimdi yaşıyor olacaktı. Böyle bir sorumsuzluk olamaz.”
Bu arada olayla ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan da Hatice ve Hüseyin Bölme çiftinin iddiasını doğruladı. Bebeğin hastaneden "öldü" denilerek aileye teslim edildiğini belirten Mehmet Çalışkan, daha sonra yaşadığının anlaşıldığını belirterek, “Olay çok üzücü. Kesinlikle yaşanmaması gereken bir olay, soruşturma başlattık. Bebeğin bu sabah Bursa'da hayatını kaybettiğini öğrendik, çok üzgünüz” dedi.
Bir bebeğin, ölmeden "öldü" diye hastaneden çıkartılmasının kabul edilemez bir şey olduğunuda ifade eden Çalışkan, olayın sorumlular ortaya çıkarılıp, idari ve hukuki yönden gerekenlerin yapılacağını kaydetti.