Köyde mezarı hazırladıktan sonra cenazeyi almaya gelen oğlu Topçu Altun, çıkış işlemlerini yaptırırken ölenin başka bir hasta olduğunu öğrendi ve "Yakınlarımız uçakla geliyor. Annemin mezarını kazdık, selası okundu. Sevinelim mi ağlayalım mı, şaşkınlık içindeyiz ve bilemiyoruz" dedi.
 
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyü'nde geçtiğimiz Çarşamba günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Dilber Altun, Beyin Cerrahi servisinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kadının tedavisi sürerken, refakatçi olan oğlu Topçu Altun'u çağıran doktorlar "Annen öldü, başın sağolsun" dedi. Bunun üzerine Topçu Altun, köydeki yakınlarına üzücü haberi bildirerek cenaze için hazırlık yapılmasını istedi. Köy mezarlığında Dilber Altun için mezar kazıldı, sala verildi. Bir minibüs tutularak üzerine konulan tabutla hastaneye gelindi. Cenazeyi almak isteyen Topçu Altun (40) ve yakınları, işlemleri yaptırırken annesinin ölmediğini öğrendi. Görevliler, bir yanlışlık olduğunu belirterek "Kusura bakmayın ölen Dilber Altun değil. Biz başka bir hastayla onu karıştırmışız0" dediler.
 
Sevindirici haber üzerine tabutla geldikleri Devlet Hastanesi önünde ağlamayı kesen Dilber Altun'un yakınları, doktorlara tepki gösterdiler. Dilber Altun'un oğlu Topçu Altun "Biz öldü diye geldik, cenazeyi alacaktık. Fakat şimdi hastamızın ölmediğini, başka bir hasta ile karıştırıldığını söylüyorlar. Sevinelim mi, ağlayalım mı? Bilemiyoruz. Şaşkınlık içindeyiz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Köyde taziye çadırı bile açtık. Öldü diye sala okuttuk, mezarı da hazır. Başka şehirlerdeki akrabalarımızı da çağırdık. Şimdi onlar uçakla geliyor. Böyle bir şey Türkiye'den başka ülkede olur mu?" diye konuştu.
 
Öte yandan olayla ilgili olarak Hastane yönetimi bilgi vermezken, Dilber Altun'un yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.- milliyet