Gıda mühendisi Mustafa Aydın, yaz sıcaklarında mikropların meyvelerin üzerinde daha hızlı üreyip yayıldığını belirterek, vatandaşlara tüketecekleri meyveleri sirkeli suda yıkamalarını tavsiye etti.

Gebze Belediyesi Tüketici Hakları Masası Müdürü Gıda Sorumlusu Mustafa Aydın, vatandaşları yaz aylarında tüketilen meyvelerin sağlık açısından barındırdığı tehlikelere karşı uyardı. Yaz aylarında vatandaşların özellikle meyve gibi yiyecekleri tüketirken normalden çok daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini belirten Mustafa Aydın, "Sağlığımızı bozabilecek mikroplar, sıcaklık ve güneş ışınlarına maruz kalan meyvelerin dış yüzeylerinde hızlı şekilde üreyip yayılabiliyor. Söz konusu mikropların bulunduğu
yiyeceklerin tüketilmesi halinde ise ciddi rahatsızlıklar baş gösterebiliyor" dedi.

Çocuk ve yaşlılarda vücudun zehirlenmelere daha ağır tepkiler verdiğini kaydeden Aydın, "Sıcak havalarda mikroplardan ve sebebiyet verdikleri rahatsızlıklardan korunabilmek için hijyene önem çok önem verilmedir" diye konuştu.

Pazardan alınan meyve ve sebzelerin tüketilmeden hemen önce mutlaka yıkanması gerektiğini kaydeden Aydın, "Sağlığına çok önem verenler ve hijyen konusunda hassas olanlara sirkeli suda meyve sebzelerini yıkamalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Gıda mühendisi Mustafa Aydın, "Marul, maydanoz, ıspanak gibi yeşillikler iyi yıkanmadığı takdirde amip, basilli dizanteri gibi mikroorganizmaların gelişebileceği uygun ortamlara dönüşebiliyor. Bunlara da dikkat edilmeli" ifadelerini kaydetti.