Doğu illerinden temin ettiği eroini dikkat çekmemek için meyve suyu kutusunda muhafaza eden bir şahıs, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına alındı. Şahsın, dikkat çekmemek için, eroin maddesini bir poşet içerisindeki meyve suyu kutusunda gizlediği belirlendi. Şahsın, meyve suyu kutusunun yanına birkaç tane de çikolata ve kek koyarak, dikkat çekmemeye çalıştığı kaydedildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nin, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, bir suç örgütünün Doğu illerinden temin ettiği uyuşturucu maddeyi, Gaziantep'teki madde bağımlılarına sattığı yönünde bilgi alan polis, "27-N5" adı altında planlı çalışma başlattı.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde yapılan operasyonda, Doğu illerinden Gaziantep'e yolcu otobüsü ile gelen bir şahıs yakalandı. Şahsın elinde bulunan poşet içerisinde meyve suyu kutusuna yerleştirilmiş şekilde 515 gram eroin ele geçirildi. Meyve suyu kutusunun dikkat çekmemesi için yanına kek ve çikolata konulduğu belirlendi.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucu Gaziantep'te suç örgütüne yönelik yapılan eşzamanlı operasyonda, sahte kimlik kullanan ve uyuşturucu madde ticareti suçundan aranan, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, satışa hazır vaziyette 42.6 gram eroin, 692 gram esrar, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.