Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Kumbasar; ışıl ışıl cil de sa hip ol mak is te - yen le r için formüller verdi:

CİLT BAKIMININ TAM ZAMANI: Kış ayları, kozmetik dermatoloji uygulamaları için ideal aylardır. Cilde yapılan işlemler sonrasında güneşle temasla oluşabilecek leke riski minimuma iner. Lazer epilasyon, kimyasal peeling ve leke tedavisinde kullanılan lazerler kozmetik dermatolojinin sık uygulamaları arasındadır.

PEELİNG"DEN ŞAŞMAYIN: Özellikle bu tip uygulamalar yılbaşı öncesi cildimizde fark yaratacak uygulamalardır. Yazın güneşten oluşan lekeler ve kırışıklara karşı yapılacak kimyasal peeling uygulamaları etkili yöntemlerdir.

LEKELERLE VEDALAŞIN: Yazın güneşin zararlı UV ışınlarının hasarıyla oluşan lekelerin tedavisi için kış ayları idealdir. Leke tedavilerinde hastaların sosyal hayatlarını etkilemeyen, günlük aktivelerde kısıtlılık yapmayan işlemler daha çok tercih edilmektedir. Özellikle çalışan kişiler için yapılan tedavilerde hastanın yüzünde kabuk, kızarıklık ve leke olmaması tedaviye uyum için son derece önemlidir.

MEYVE ASİTLERİ: Leke tedavilerinin başında kimyasal peeling işlemleri ve lazer uygulamaları yer alır. Hastane ortamında kullanılan peeling ürünleriyle yüzeysel, orta veya derin kimyasal peeling uygulamaları yapılabilir. Sosyal ve aktif kişilerde en çok tercih edilen peelingler, meyve asitleriyle uygulanan peelinglerdir. Hastanın yüzüne, yüzde 20-70 arasında konsantrasyonlarda meyve asitleri uygulanır. Meyve asitleriyle yapılan yüzeysel peelingler, ciltte kabuk ve soyulmalara neden olmadığı için yılbaşı öncesi 1-2 seansta cildinizde aydınlanma, lekelerde açılma ve gözeneklerde sıkılaşma gibi kısa sürede görülen etkiler sağlar.

KIRIŞIKLIKLARA DOLGU: Bir diğer uygulama ise; özellikle nemsiz ciltlerde ve elastikiyeti azalmış ciltlerde veya ince kırışıklıkları olanlarda hyaluronik asit (dolgu) uygulamasıdır. Tüm yüze mezoterapi enjeksiyonu şeklinde veya ince kırışıklar içine ya da dudak volumünü artırmak için dolgu enjeksiyonu uygulanabilir. Böylece nemli, sağlıklı ve elastikiyeti artmış bir cilde sahip olabilirsiniz.

NEM MASKESİ: Can lı ve pı rıl pırıl bir cilde sahip olmak istiyorsak nem maskesi yararlı olacaktır. Ayrıca cildin nem ihtiyacını karşıla mak için bol bol su tü ket me yi de ihmal etmemek gerekir.

GÜL SUYUYLA PEELİNG ETKİSİ: Kil maskesi, taze meyvelerle yapılan maskeler, salatalık maskesi, bazı dermakozmetik ürünlerin nem maskeleri ve gül suyuy la cil di yı ka mak da bir tür pee - ling etkisi yaratacağı için cildimizi yumuşatır, nemlendir.

LAZERLE TÜYLERDEN KURTULUN: Lazer epilasyon son yıllarda son derece yaygın bir metot olarak kullanıma girmiştir. Özellikle lazerin kalın ve siyah kılların tedavisinde daha etkili olduğu bilinmektedir. Gelişen teknolojiyle beraber açık renk ve ince kıllar da lazerle tedavi edilebilmektedir. Temiz bir cilde sahip olmak istiyorsanız bir dermatoloji uzmanının gözetimi altında mutlaka lazer epilasyon yaptırmalısınız. Bu şekilde yanık ve leke gibi komplikasyonlar olmaz.

ORGANİK MAKYAJ RAHATLATIR: Makyaj malzemesi olarak ise gece boyunca deride iritasyon yapmayacak organik makyaj malzemeleri mineral pudralar kullanılabilir.