100, 200 ve 4 çarpı 100 metrede dünya şampiyonu olan rekortmen atlet Usain Bolt, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile bir yarış yapması halinde kazanacağını söyledi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) dün oynanan ve Real Madrid'in Deportivo'yu 3-2 yendiği maç öncesinde, saha ortasından topa vurarak sembolik olarak 2009-2010 sezonunu açan Bolt, bugün Santiago Bernabeu Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

“Cristiano Ronaldo'ya karşı toplu veya topsuz bir yarışı kazanırım” diyen Bolt, “Bunu yapacağıma gerçekten inanıyorum. Dünyanın en hızlı insanıyım ve Cristiano Ronaldo'yu kolayca yenerim. Okuldayken çok iyi futbol oynardım. Hızlıyım ve futbol oynarken büyük zevk alıyorum” şeklinde konuştu.

Ronaldo ve bazı arkadaşları ile dünkü maç sonrasında akşam yemeği yiyen Bolt, “Güzel bir geceydi. Sadece yemek değil yemekten sonraki parti de... İspanyol kızlar çok güzeldi!" açıklamasında bulundu.

23 yaşındaki Jamaikalı atlet, en hayran olduğu futbolcuyu Hollandalı Van Nistelrooy olarak gösterirken, “Benim favori futbolcum Van Nistelrooy ve bundan dolayı Manchester United'ı tuttum ama şimdi Madridliyim çünkü o ve Ronaldo burada” dedi.

Bolt ayrıca, Santiago Bernabue Stadı'nda 80 bin taraftarın alkışları arasında sahaya çıkmasının unutulamayacak bir tecrübe olduğunu söyledi. - vatan