Metro A.Ş, İtfaiye, ESHOT, 112 Acil Servis ve emniyet teşkilatından 150 görevlinin katıldığı tatbikat senaryosuna göre, metro Basmane İstasyonu'na 100 metre mesafede arıza nedeniyle durdu ve yangın çıktı ve acil durum Trafik Kontrol Merkezine bildirdi.

Acil yardım ekipleri olay yerine yönlendirilirken, 112 Acil Servis ve itfaiye durumdan haberdar edildi. Sürücü anonsla trendeki yolcuları uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi ve enerji kesildi.

Dumandan etkilenen 10 yolcu, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri tarafından Basmane İstasyonu'na getirildi ve burada gerekli müdahale yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, tatbikattan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, metro işletim saatleri içinde gerçekleştirilen ilk tatbikatın başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Tatbikat sırasında Basmane ve Çankaya istasyonları arasında tek hattan yolcu taşındığını belirten Hızır, yolcuların da tatbikata büyük ilgi gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:
“Metroda meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale edilmesi amacıyla sık sık tatbikat yapıyoruz. Yılda ortalama 25 tatbikat yapılıyor, metro işletmeye alındığı tarihten bugüne kadar 230 tatbikat yapıldı. Bu tatbikatlardan 70'i masa başı tatbikatıydı. Tatbikatlarda olaya yaklaşık 6-10 dakikada müdahale ediliyor. Bugün ekipler 4 dakikada müdahale ettiler. Emniyet Müdürlüğü ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı. ESHOT ekipleri ek otobüs seferleri koydu. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri müdahaleler gerçekleştirdi. Entegre uyumlu ve başarılı bir çalışma ile tatbikat başarılı bitti.”

Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev ise çalışanların hazırlıklı olması için yapılan tatbikatların önemine değindi.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 Acil Servis yöneticisi Turan Sofuoğlu ile İtfaiye Şube Müdürü Hasan Fehmi İstengir de basın toplantısında katıldı.

Hürriyet