İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Edirnekapı'daki İETT Garajı'na gelerek personelle bayramlaştı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, tartışmalara neden olan metrobüs zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Metrobüsün, günde 700 binin üzerinde insan taşıdığına dikkat çeken Kadir Topbaş, "Vatandaşımız zam konusunda haklıdır, öğrencilerimiz de haklıdır. Herkesin kendine göre bütçesi var. 10-15 lira civarında aylık bütçenin değişmesi, muhakkak vatandaşı sarsacaktır. Buna kesinlikle inanıyorum. Zam konusunda çok hassas davranıyoruz. Mümkün mertebe zam yapmamaya çalışıyoruz ama ne var ki bu kurum ayda 10-12 milyon civarında zarar ediyor. Bu kurumun bütçesini ayakta tutabilmek için kaynaklar oluşturmamız gerekiyor. Evet zam yaptık, ama bu zammı diğer şehirlerle mukayese ettiğimiz zaman çok daha ucuza geliyor. Şu bir gerçek ki, metrobüsü kısa mesafeli kullanan vatandaşlarımız için pahalı oldu. Bunun için yeni bir sistem geliştireceğiz. Şehrin bütçesine baktığımızda bu zam çok büyük değil" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı boyunca yaşanan uygunsuz kesimlere de dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, "140 kesim hanesi kuruldu. Bu kesim haneleri istediğimiz oranda kullanılmadı. Bunu tespit ettik. Vatandaşlar bu kesim alanlarına pek rağbet etmedi. Belki ücretler fazla gelmiş olabilir. Bayramın sadece ikinci gününe kadar 2 bin 240 lira kesim cezası kesildi" diye konuştu.

Yanına gelen çocuklara 5'er lira bayram harçlığı veren Topbaş daha sonra metrobüse binerek Kadıköy'e gitti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın metrobüse binerken akbil kullanması dikkat çekti./yeni şafak