Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yaptığımız hesaplamalara göre, bu hatla birlikte, Türkiye'ye, İstanbul'a, İstanbullu kardeşlerimize, yıllık 1 milyar 153 milyonluk bir tasarrufu kazandırmış olacağız'' dedi.
Erdoğan, Kartal-Kadıköy metro hattının açılışında yaptığı konuşmada, bu hattın hem İstanbul'a hem Türkiye'ye, ekonomik anlamda büyük katkıları olacağını belirtti. ncelikle bu hatla zaman noktasında büyük tasarruf sağlanacağını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

''Kişi başına yıllık 15 güne tekabül eden bir zaman tasarrufunu bu hat sayesinde sağlamış olacağız. Akaryakıttan, bakım giderlerinden, yol bakım ve onarım giderlerinden büyük tasarruf sağlayacağız. Yaptığımız hesaplamalara göre, bu hatla birlikte, Türkiye'ye, İstanbul'a, İstanbullu kardeşlerimize, yıllık 1 milyar 153 milyonluk bir tasarrufu kazandırmış olacağız. Eğer bu metro hat yapılmasaydı, Kadıköy-Kartal arasında her yıl 32 otobüs ve 67 minibüsün devreye alınması gerekiyordu. Biz şimdi, tam tersine, ilk yılda 572 otobüsün, 1.227 minibüsün trafikten çekilmesini bekliyoruz ki bu da trafikte çok büyük rahatlamaya yol açacak.'

Başbakan Erdoğan, zor, tahammül, sabır ve acılara karşı metanet isteyen bir ramazan ayının geride kaldığını belirterek, ''Ramazanın ruhuna, anlamına tamamen ters bir şekilde, her türlü kutsalı çiğneyerek ramazan ayında da kan akıtan teröristlere karşı, açık ve net söylüyorum televizyon kanallarına, onların avukatlarını, onların meddahlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır, bundan sonra da olacaktır'' dedi.

Erdoğan, Suriye konusunda ise ''Her ne kadar ülkemizin içinde oraya destek noktasında gayret içinde olan siyasiler varsa da onlara rağmen orada da hak hakim olacaktır. Bunu görüyorum. Buna inanıyoruz. Çünkü zulüm ile abad olunmaz. Er veya geç hak hakim olur'' diye konuştu.