Başkan Yıldırım'a yapılan ziyarette yol haritası çizildi Daha sonra futbolcular da bu karara 'evet' dedi
 
1- Genel Kurul'u toplayalım
Fenerbahçe yönetimi dünkü şok kararın ardından önce Metris'e çıkarma yaptı. Ardından da futbolcularla 3.5 saat süren tarihi bir toplantı gerçekleştirdi. Ali Koç, Nihat Özdemir ve Ali Yıldırım'ın, Başkan Aziz Yıldırım'ı ziyaretinde tarihi kararlar alındı... Ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk isteği "Bir an önce Genel Kurul'u toplayın" oldu... Yıldırım'ın bu isteğinden sonra Fenerbahçe yönetimi hem doğacak tepkileri kendi içinde çözmek, hem de tek ses tek yürek olarak yola devam etmek için 1 ay içinde Genel Kurul'u toplama kararı aldı. Fenerbahçe yönetiminin atmayı düşündüğü tüm adımlar Genel Kurul'da oylamaya sunulacak.
 
2- Faaliyetleri durduralım
Metris'teki 4'lü zirvede Türkiye'yi sarsacak bir başka karar daha çıktı... Tüm Türkiye'nin Fenerbahçe'ye cephe aldığını ve düşman olarak gördüğünü düşünen yöneticiler, tüm şubelerdeki faaliyetleri 1 yıl süreyle durdurma fikrini gündeme getirdi. Ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın bu kararın getireceği ekonomik yüklerin çok fazla olacağını söyledi. Bunun üzerine gelecek sezon Bank Asya'da oynanılmasına karar verildi. Daha sonra futbolcularla 3.5 saat süren bir toplantı gerçekleştiren Fenerbahçe yönetimi oyuncuların da onayını aldı. Bu karar daha sonra Ali Koç tarafından tüm Türkiye'ye bir basın açıklaması ile duyuruldu...
 
3- Yayın havuzundan çıkalım
Fenerbahçe'de gündeme getirilen bir diğer yaptırım ise havuz anlaşması konusunda... Bundan önce Trabzon ve Anadolu kulüplerinin daha fazla yayın geliri alması için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Başkan Yıldırım, "Madem Futbol Federasyonu hukuk tanımıyor. Biz de kendi hakkımızı kendimiz alırız. Zaten hakettiğimiz yayın gelirinin çok altında bir ücret alıyoruz. Bunu da Türk futbolu kaosa girmesin, Anadolu kulüpleri güçlensin diye yapıyorduk. Ama gördük ki bu fedakarlığın hiçbir değeri yok. Biz de havuzdan çıkarız" dediği öğrenildi. Fakat böyle bir karar alınması durumunda Fenerbahçe'nin ağır tazminat yaptırımlarıyla karşı karşıya kalması da gündemde.
 
4- Decoderleri geri verelim
Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilerek ağır yara alan Fenerbahçe'de taraftarlarla birlikte gerçekleştirilecek büyük bir protesto eylemi de gündemde... Fenerbahçe'nin varlığının ligin marka değerine çok büyük artı kattığını dile getiren Sarı-Lacivertli yöneticiler, "Bizim olmadığımız bir ligin değeri de ağır yara alır. Yapılanlara tepki olarak herkes decoderini iade etsin" ifadesini kullandığı öğrenildi. Fenerbahçeli taraftarların zaten yaklaşık 1 aydır böyle bir eylem içinde olduğu biliniyor.
 
TÜRKİYE'YE ATILAN BİR TOKAT
Ali Koç: Sıfır toleransa göre Trabzon'un Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi karamizahtır!
 
"UEFA'dan gelen talep Türkiye'ye atılmış bir tokattır. UEFA müfettişi Savcı Berk ile görüştü. Ama savcı bilgi vermedi. TFF ise sadece F.Bahçe hakkında bilgi verdi. Sıfır toleransa göre Şampiyonlyar Ligi'ne Trabzon'un gitmesi kara mizahtır. Tazminat hakkımız doğmasın diye kendimizin karar vermemizi istediler. Madem şike yapmış muamelesi görüyoruz o halde bizi Bank Asya'ya düşürün. TFF Beşiktaş'ın kupayı iade etmesini örnek gösteriyor. Biz de böyle bir karar aldık..."
 
takvim