Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinde Trakya'dan giriş yapacak serin hava, kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüşü (6-8 derece) ve kuvvetli yağışı beraberinde getirecek. 
 
Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Kütahya), Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale) yağış bekleniyor. 
 
Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara'nın kuzey ve doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne), Batı Karadeniz ile akşam saatlerinde Eskişehir, Çankırı ve kuzey ilçeleri (Kazan, Kızılcahamam, Çubuk, Esenboğa, Kalecik) başta olmak üzere Ankara il genelinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 
 
Rüzgar, Marmara, Batı Karadeniz ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. 
 
Sıcaklık iç bölgelerde de düşecek 
Cuma günü, hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki azalışın (6-8 derece) kuzey ve iç bölgelere yayılacağı tahmin ediliyor. 
 
Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Aksaray), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır), Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın iç ve yüksek kesimleri ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor. 
 
Yağışların sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek. 
 
Yağışlı havanın hafta sonunda etki alanını daraltarak, Cumartesi günü, Doğu Karadeniz ile lokal olarak Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sivas, Kayseri, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde, Pazar günü, Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. 
 
Hava sıcaklığının hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak tekrar artması (2-4 derece) bekleniyor. 
Kuzeybatı kesimlerinde beklenen lokal kuvvetli yağış, kuvvetli ve kısa süreli fırtına ile kuzey ve iç bölgelerdeki ani hissedilir sıcaklık düşüşünün neden olabileceğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.(aa)