23 yıllık evli çift evliliklerini tek celsede sonlandırırken mahkeme çocuklarının velayetini anne Birgül Feyzioğlu'na verdi.

İddiaya göre, TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanı Metin Feyzioğlu ile eşi Birgül Feyzioğlu, Ankara 10. Aile Mahkemesi'nde görülen davada tek celsede boşandı. 23 yıllık evliliklerinden 2 kız çocuğu bulunan çiftin 16 yaşında olan küçük kızlarının velayetini ise mahkeme Birgül Feyzioğlu'na verdi. 

Röportajında eşini anlatmıştı

Metin Feyzioğlu, Şubat ayında Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'a verdiği ropörtajında eşini anlatmıştı

Kaç yıldır evlisiniz?

-23 oldu. Eşimle avukatlık büromuz var, ortağız. Biz Birgül'le birlikte büyüdük. Ama geldiğimiz noktada, birbirimizin apayrı bireyler olduğunu da unutmadan. Oysa, çocukluklarını birlikte geçiren çiftler, birbirleri üzerinde hak iddia ederler, birbirlerini sahiplenirler. Türkiye'de evliliklerin çoğunda böyle bir sorun var. Karısının, kocasının sahibi hissediyor kendini. Bu da bireyin kişiliğini yok eden bir şey.


Feyzioğlu, SÖZCÜ Gazetesi'nin evliliğine ilişkin sorularına yanıtlamıştı

Birgül Hanım'a ne zaman aşık oldunuz?

Onu ilk gördüğümde aklımdan geçen; "Ben bu kızla evlenirim" oldu. Biz Birgül'le üniversitede, okulun ilk günü tanıştık. Ankara Hukuk 1B'sınıfındaydık ikimiz de. Şimdi ben orada ders veriyorum. Çok iyi arkadaş, yoldaş olduk. Dertleri birlikte sırtladık. 29 Haziran 1991'de evlendik. Ben akademisyen olunca, Birgül'e de teklif geldi. "Aynı fakültede karı-koca birlikte çalışması doğru değil. Bu bizi rakip yapabilir" diyerek o akademisyenliği seçmedi. Avukatlık yapmak istedi. Bence de doğru yaptı. Çok başarılı bir avukat oldu.