Halen yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yarın akşam saatlerinden sonra Türkiye"yi terk edecek. Hava sıcaklığı yer yer 6 ila 8 derece, yer yer de 2 ila 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan son değerlendirmelere göre, halen yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yarın akşam saatlerinden sonra ülkemizi terk edecek. Ancak yarın batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

-HAVA SICAKLIĞI-

Hava sıcaklığı batı bölgelerinden başlamak üzere ülke genelinde artarak, hafta başından itibaren Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Bugün, soğuk ve yağışlı hava, Türkiye"nin büyük bölümünde etkisini sürdürüyor. Antalya'nın Alanya, Serik, Gazipaşa, Manavgat, İbradı ve Finike ilçelerinde "aşırı", Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ile Muğla"nın Fethiye ve Dalaman ilçeleri çevrelerinde "kuvvetli" yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya, Marmara"nın güneydoğusu, Kuzey Ege"nin iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu"nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-HAFTASONU HAVA DURUMU-

Yarın Karadeniz, İç Anadolu"nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek yağışlara ilave olarak, Marmara"nın batısı ve Kıyı Ege"de akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz"den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Rüzgar, Marmara ve Kıyı Ege"de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Pazar günü ise Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu"nun batısı, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu"nun batısı ile Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ ve Bingöl çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

-RÜZGAR VE YAĞIŞLARIN OLUMSUZ ETKİLERİNE DİKKAT-

Meteoroloji tarafından ayrıca, bugün etkili olacak aşırı ve kuvvetli yağış ile fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı sel, su baskını, heyelan, yıldırım, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi muhtemel risklere karışı da vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.