Yazın yaklaştığı şu günlerde kadınlar yavaş yavaş kış aylarında aldıkları kilolardan kurtulmaya hazırlanıyor. Kış mevsiminin getirdiği hareketsizlik nedeniyle iyice yavaşlayan metabolizmalarınızı hızlandıracak önerilere ihtiyacınız var. Bizde siz kadınlar için bu konuyu araştırdık ve metabolizmanızı hızlandıracak 10 adet öneri hazırladık.

İşte metebolizmanızı hızlandıracak 10 öneri;

1. Öncelikle güne mutlaka kahvaltı ederek başlamanızı tavsiye ederiz. Çünkü güne kahvaltıyla başlamak metabolizmayı hızlandırıcı en önemli öğedir.

2. Yemek yediğinizde metabolizmanız bunu algılar ve yakması gereken besinler olgunu anlar. Bu yüzden uzmanlar kişilerin günde 3 ana 3 ara öğünden oluşan 6 öğünlük bir beslenme sistemini benimsemenizi önermektedir. Böylece sık sık yiyerek, metabolizmanızı sürekli olarak canlı tutarsınız.

3. Yukarıdaki maddenin tam tersi olarak aç uzun süre aç kalmamaya özen gösterin. Uzun süre aç kalan vücut metabolizması yavaşlar. Enerji depolaması gerektiğine inanarak çalışmasını yavaşlatır hatta durdurur.

4. Besin tüketiminizi farklılaştırın. Her gün faklı besinler tüketmeye özen gösterin. Çünkü her besin metabolizmayı farklı şekilde çalıştırmaktadır.

5. Lifli gıdalar tüketmeye özen gösterin. Ekmeğinizi kepekli tercih edin. Çiğ sebze ve meyveleri gün içinde bol miktarda yağsız ve tuzsuz tüketebilirsiniz. Bu besinler lif bakımından zengin olduğu için hem uzun süre tok tutar hem de hazmı harekete geçirir.

6. Protein tüketiminizi artırın. Çünkü protein vücut tarafından eritilirken çok fazla enerji harcamaktadır. Buda metabolizmanızın çalışması demektir.

7. Metabolizmanızın iyi bir şekilde çalışmasını önleyen hastalıklara sahip olabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka doktor kontrolüne tabi olarak bu sorunları tedavi ettirmelisiniz.

8. Metabolizmayı hızlandırıcı en önemli etkenlerden biride su tüketimidir. Su tüketmeniz idrara çıkmanızı sağlar. Buda metabolizmanızın çalışması anlamına gelir.

9. Fazla ya da az uyumak metabolizma hızını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden uzmanlar günde en az 6 en fazla 8 saat uyumanızı öneriyor.

10. Tabi ki egzersiz metabolizma için vazgeçilmez bir durumdur. Hareket etmek demek sizin metabolizmanızın çalışması demektir. Bu yüzden günlük olarak en azından yarım saat yürümenizde yarar vardır.

Kadınlaralemi