İspanya'da Real Madrid' te forma giyen Mesut Özil son haftalardaki gösterdiği performans eleştiri yağmuru almasına neden olurken "Özil formunda değil, açıkça belli oluyor" yorumları yapılmaya başlandı. Real Madrid'in Real Sociedad San Sebastian deplasmanında 1-0'lık skorla güçlükle bir galibiyet aldığının vurgulandığı haberlerde Mesut Özil'in yaşadığı formsuzluk sonucu ilk onbirdeki yerini kaybetmek üzere olduğu belirtildi . 

ÖZİL ŞANSINI KULLANAMADI
İspanya'nın ünlü spor gazetesi 'Marca' "Özil şansını kullanamadı." manşetiyle verdiği haberde son maçta yedek kalan Mesut Özil'in bu hafta baştan oynamasına rağmen formuz ve sahada hiç bir varlık gösteremediğini yazdı. Alman Milli Futbolcu Mourinho tarafından 60. dakikada değiştirildiği haberde "Kaka, Mesut'tan daha üstün" sözleride yer aldı. Mesut Özil'e ne oluyor? sorusunun atılıp tartışılan İspanya futbol kamuoyunda, "Messi formunun zirvesinde. Messi üstün performansıyla Barça'yı RCD Mallorca karşısında 5-0'lık galibiyete taşırken üç gol atarak hatrick yaptı. Futboluyla göz kamaştırdı. Hatta 17 dakikada attığı üç golle Barça'da en kısa süre içinde hatrick yapan futbolcu rekorunu da kırdı. Bu rekor daha önce 23 dakika ile üç yıl önce gol atan Samuel Eto'ya aitti" denilerek haberlere taşındı.

MOURİNHO MEMNUN DEĞİL
Real Madrid Teknik direktörü Jose Mourinho'nun "Takımımızın futbolu hoş değil. Memnun etmiyor. Sahada dinç ve zinde futbolcular gerekli" diyerek Mesut Özil'in formsuz olmasından yakındığı kaydedildi. Almanya'da Bremen ve 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'nda gösterdiği iyi performansla Real Madrid' e transfer olan Mesut Özil ilk yılında mükemmel oynamış ve hem taraftarın hemde antrenör Morurinho'nun sevgilisi olmuştu. Ancak bu sezon performans düşüklüğü gösteren Mesut'un yerine Brezilya Milli futbolcu Kaka'yı oynatan ve onun yükselen form grafiğimden memnun olduğunu söyleyen Morinho"Kim başarıllıysa o formayı giyer" açıklaması yaptığı ifade edildi.

MESUT REAL'İN SORUNU
İspanyol basınında çıkan haberler arasında, "Mesut Özil eski formunda değil" ifadeleri yer alırken AS Spor gazetesi Baş Yazarı Alfredo Relano,"Real'da bu günlerde eski parıltısını kaybeden tek futbolcu Özil. Real'ın kötü olması Özil'in iyi olmamasına da bağlı. Mesut Özil takımın problemi. O eski formunu bulmakta zorlanıyor" diye yazdı. İspanya'da ayrıca Real Madrid'in Kaka ve Di Maria' lı kadrosuyla son maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kuracağı, Mesut'un uzun bir süre yedek kulübesinde kalma ihtimalinin yüksek olduğu yorumlarıda yapılmaya başlandı.(dha)