Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde baraj maçlarına kalmayı hedefleyen Ay-Yıldızlı ekip 21.30’da Panzerler’i devirirse amacına büyük oranda ulaşacak. Beraberlik de işimize yarayacak.

A MİLLİ Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son iki kader sınavından ilkini bugün Almanya karşısında verecek. Euro 2012 yolunda grubu ikinci bitirmek zorunda olan ve son iki maçta en az 4 puan almayı hedefleyen Ay-Yıldızlı ekip, 21.30’da TT Arena’daki mücadelede Panzerler’i yenmeyi başarırsa Belçika ve Avusturya’nın önünde grup ikinciliğini hemen hemen garantileyecek. Beraberlik halinde avantajı elinde bulunduracak olan Milliler, kaybederse önemli bir avantajı yitirecek ve son maçta Azerbaycan’a karşı galibiyet ararken, Belçika’nın da Almanya’ya kaybetmesini bekleyecek.

İç sahada 10 maçtır yenilmiyoruz

Ay-Yıldızlı ekibimiz, elemelerdeki ilk maçta 3-0 kaybettiği rakibi karşısında son galibiyetini 8 Ekim 2005’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda özel maçta 2-1’lik skorla elde etmişti. Bu mücadelede gollerimizi Almanya kökenli gurbetçi futbolcularımız Halil Altıntop ile Nuri Şahin atmıştı. Öte yandan Millilerimiz oynadıkları son 6 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. 4’ü Euro 2012 elemesi, 2’si özel 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alan ekibimiz 8 gol attı, 2 gol yedi. Türkiye ayrıca iç sahada ise oynadığı son 10 maçta 9 galibiyet aldı, sadece Güney Kore ile 0-0 berabere kaldı.

Arda oynuyorsa problem olmuyor

MİLLİ Takım, Almanya ile kader sınavına çıkarken gözler yine Arda Turan’ın üzerinde olacak.

Atletico Madridli star, son dönemde Ay-Yıldızlı ekipte damgasını vuran isimlerden birisi oldu.

Kazakistan’a attığı son saniye golü ile takımımızı galibiyete taşıyan Arda, elemelerde forma giydiği 6 maçta 4 gol attı, 1 asist yaptı. Milliler elemelerde Arda’nın forma giymediği Almanya ve Azerbaycan karşılaşmalarını kaybetti. Milli Takım formasıyla 13 kez ağları havalandıran Arda şu anda kadroda bulunan futbolcular arasında en golcü isim. Arda iki gol attığı takdirde efsanevi futbolcularımızdan Zeki Rıza Sporel’i yakalayacak. 4 gol attığında ise Nihat Kahveci ile aynı gol sayısına ulaşacak.

Emre&Servet in Selçuk Şahin out

ALMANYA ile kader maçına çıkacak olan A Milli Takım’da sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ile Servet Çetin’in durumunun iyi olduğu ve bugün oynayabileceği belirtildi. Her iki oyuncunun Hiddink’in görev vermesi halinde ilk 11’de sahaya çıkabileceği ifade edildi. Son lig maçında ayağına krampon gelen ve delinen Burak Yılmaz ise özel olarak hazırlanan kramponla oynayacak. Yine bacağında darbeye bağlı ağrılar olan Volkan Demirel ise tedaviye olumlu yanıt verdi, milli kaleci takımdaki yerini alabilecek. Sakatlığı geçmeyen Selçuk Şahin ise aday kadrodan çıkartıldı. Bu arada son anda tercihini Türk Milli Takımı’ndan yana kullanan Ömer Toprak ise henüz belgeleri hazırlanmadığı için forma giyemeyecek.

Milli Takım’da ceza sınırında 8 isim var

A Milli Futbol Takımı’nın Almanya ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 9. maçı öncesi ay-yıldızlı ekipte tam 9 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Elemelerde daha önce yapılan maçlarda birer sarı kart gören Emre Belözoğlu, Servet, Hakan Balta, Colin Kazım, Sabri, Arda, Burak Yılmaz ve Yekta Kurtuluş yarınki maçta da sarı kart görmeleri halinde Azerbaycan maçında oynayamayacaklar.

Sponsorlar maçı şölene çevirecek

A Milli Takımımız’ın bugün Almanya ile oynayacağı karşılaşma öncesi sponsorlar futbolseverlere keyifla anlar yaşatacak. Turkcell taraftarlara 50 bin atkı dağıtacak. Ayrıca, Nike, Coca Cola, TTNET, Mercedes Benz, Garanti Bankası, Ülker, THY ve Arkomen, karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlara bilet, köpük eldiven, pat-pat, forma, şapka gibi ürünler verecek. İsteyen taraftarların yüzü boyanacak ve hatıra fotoğraf çekimi yapılacak...