İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) 9. hafta mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Valencia'yı 3-2 mağlup etti.

Mestalla Stadı'nda oynanan karşılaşmada Barcelona, Lionel Messi'nin 22. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Valencialı futbolcular, gol pozisyonunda Luis Suarez'in ofsaytta bulunduğu gerekçesiyle hakeme itirazda bulundu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Katalan ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci devreye İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli yönetimindeki Valencia etkili başladı. Sezon başında Barcelona'dan kiralanan Fas asıllı İspanyol futbolcu Munir El Haddadi'nin 52. dakikadaki golüyle beraberliği sağlayan ev sahibi ekip, 4 dakika sonra eski Fenerbahçeli Luis Nani'nin asistinde Rodrigo'nun fileleri havalandırmasıyla 2-1 öne geçti. Yenik duruma düştükten sonra mücadeleyi bırakmayan Barcelona, Uruguaylı futbolcu Suarez'in 62. dakikadaki golüyle skoru 2-2'ye taşıdı.

Geride kalan bölümde iki takım da tehlikeli pozisyonlar üretse de golü bulan taraf Barcelona oldu. Müsabakanın 90+4. dakikasında Messi, kazanılan penaltı atışını golle sonuçlandırdı ve Barcelona karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Barcelona'da, milli futbolcu Arda Turan'ın yanı sıra Gerard Pique, Jordi Alba ve Rafinha sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giymedi.

Bu sonuçla ligdeki 6. galibiyetini alan Barcelona, puanını 19'a çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. La Liga'daki 6. yenilgisini yaşayan Valencia ise 9 puanda kaldı.

La Liga'da gelecek hafta Barcelona sahasında Granada ile karşılaşacak. Valencia ise Emre Çolak'ın takımı Deportivo'ya konuk olacak.

Brezilyalı futbolcu Neymar, Barcelona formasıyla La Liga'daki 100. maçına çıkarken, Arjantinli yıldız oyuncu Messi de Valencia'ya karşı oynadığı 21. maçında 19. golünü kaydetti.

Öte yandan Barcelona kulübünden yapılan açıklamada, karşılaşmada sakatlanan Barcelona kaptanı Andres Iniesta'nın sağ diz çapraz bağlarında sorun yaşadığı ve durumunun çekilecek MR'ın ardından belli olacağı kaydedildi.