Ünlü şarkıcı Sinan Özen, müzik kariyerinin 25'inci yılına özel bir albüm çıkardı. 'Babamın Şarkıları ve İncesaz' adlı albümünde babası Kazım Özen'in sevdiği Türk sanat müziği şarkılarını yeniden yorumlayan Özen, "Bu albümün milyon satmaması için hiçbir sebep yok" diyerek iddialı konuştu. Kalbinin dolu olduğunu söyleyen Özen, GÜNAYDIN'a bu yıl bir sürpriz yaparak evlenebileceğini de açıkladı... 

 Türk sanat müziği albümü yapmaya nasıl karar verdiniz? 
Hep aklımda olan ama sürekli ertelediğim bir projeydi bu. Bu zamana kısmet oldu. Diğer albümlerle uğraşırken enerjimiz bu albüme kaydı ve yaptık. Sanat müziği; her albümde yer verdiğim, konserlerimde söylediğim ve sevdiğim bir tür. Bunu babamın sevdiği şarkılarla birleştirerek farklı bir şey yapmak istedik. 

 Babanız da albüme sesiyle destek vermiş. Kendisini ikna etmek zor oldu mu? 
İlk başta "Nasıl yaparım bu yaştan sonra?" dedi, sonra "Sen bu albümü 15 sene önce yapacaktın" dedi. Sonradan çok hoşuna gitti. Albümde 'Kanaryam Güzel Kuşum' şarkısının girişini okudu. İnanılmaz bir hatıra oldu benim için. Bu albüm eskimez, 100 yıllık şarkılar bunlar. 

 Peki, şarkıları nasıl belirlediniz? 
Türk müziğini sevmemdeki en önemli etkenlerden biri babamdır. Onun radyolardan dinlediği şarkılar bende de yer etti. Seçip de albüme koyamadığım o kadar çok şarkı oldu ki... İnşallah beğenilir ve yüksek satış rakamına ulaşır da devamını yaparız. 

ALBÜM MİLYON SATABİLİR 
 Nasıl bir satış rakamı sizi memnun eder? 
Yıllardır milyonluk satışlara alıştığım için memnun olmam çok zor tabii. 80 milyonluk ülkede 100 binlik albüm satışları, dijitaldeki 2 milyonluk satışlar beni mutlu etmez açıkçası. Ben bu albümde en az 300-500 bine ulaşırsam mutlu olurum. 

 Çok iddialı bir rakam değil mi günümüz şartlarında? 
Değil; bu albümün milyon satmaması için hiçbir sebep yok. Beni yüksek rakamlara hayranlarım alıştırdı. Beni sevenlerin bana sahip çıkıp çıkmadığını, albüm satışlarına bakarak anlayacağım. Öyle kuru kuruya sevmek olmaz! Kimse kızmasın, gücenmesin ama zahmet edip de yılda bir albümümüzü de alsınlar. 

 Maddi kaygılarla mı yaptınız bu albümü? 
Hiç alakası yok. Bu albüm 10 tane satsa da üzülmem ama 'Biz seni seviyoruz, dinliyoruz' deyip de albüm almamak olmaz. Albümüm satacak ki, yeniden albüm yapıp yine sevenlerime ulaşabileyim. Konserden kazandığımı yine albüme yatırıyorum. Ben aza kanaat etmeyi bilen biriyim, yükseklerde gözüm yok. 

HEDEFİM YALI DEĞİLDİ 
 Anneniz için yine bu tarz bir proje düşünür müsünüz? 
Öldürtecek misin sen beni anneme! Annem hayatta böyle şeyleri sevmez. Kamera değil, mikrofon görse kaçıyor. Annemle bir hatıram olsun isterim ama onu ikna edemem. 

 Yeni şarkıların yer aldığı bir albüm yapacak mısınız? 
Evet, onun da hazırlığı devam ediyor. Kısmetse yaz sonunda albümü çıkaracağız. Bir kez single yaptım, bir daha da yapmam. Zaten single yaptığımda, hayranlarımın beni bir taşlamadığı kaldı. Bana 'Albüm nerede?' diye sordular. Demek ki onları bir şarkı kesmiyor. Albüm boynumuzun borcu, yapacağız. 

 25 yıllık müzik kariyerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? 
23 yaşında bu işe başladım ve egomla çok savaş verdim. Bu hayatın bir gün sona ereceğini düşünerek hareket ettim hep. Boğaz'da bir yalım olsun gibi hedeflerim olmadı. Şanın, şöhretin getirilerinden vazgeçmeyi bildim. Zayıflıklarıma, nefsime teslim olmadım. Mesleki anlamda tüm istediklerimi yaptım. 

BU SENE HERKESE SÜRPRİZ YAPIP EVLENEBİLİRİM
 Şarkılarınızın bu kadar samimi ve sahici olmasını neye bağlıyorsunuz? 
Önceleri madde ve marka üzerine beraberlikler yoktu. Kişinin işine ve dış görünüşüne göre aşklar yaşanmıyordu. Anne-babalarımız gerçek sevdayı, iyi günde kötü günde beraber yaşamış. Şimdiki evlilik programlarındaki gibi 'Evin var mı, paran var mı?' diye sormamışlar. Birbirlerini kayıtsız şartsız sevmişler. 

 Kafa olarak kendinizi o dönemlere daha mı yakın hissediyorsunuz? 
Evet, ben doğal bir insan olduğum için aşkı da, sevdayı da o günlerdeki gibi yaşamak isterim. Kız arkadaşımın odasının ışığını yaktığını görebilmek için saatlerce beklerdim. Aşk konusunda eski kafalıyım ve bundan da gocunmuyorum. Keşke annebabalarımızın dönemindeki gibi aşklar yaşayabilsek. 

ESKİ KAFALI BİR AŞK 
 Peki hayatınızda biri var mı şu sıralar? 
Var... Bu ara benim gibi eski kafalı bir aşk buldum sanki. Yani hayatımdaki kişi, yaşama bakış açısı benimle çok örtüşen biri. Doğallığı, sahiciliği seven biri. 

 Evliliğe doğru giden bir ilişki mi bu? 
Niyetimiz öyle... Bu sene bir sürpriz bekleyin benden. Olursa bu kişiyle olur zaten. Babamı mahcup etmek istiyorum. Her şeyin hay 

Bir forma parasına beş albüm alınır
 Türkiye'de müzisyenlere hak ettiği değer veriliyor mu? 
Hayranlarının, şarkıcılara sahip çıkması gerekiyor. Nasıl ki tuttuğu takımın formasını alıyor, her hafta en az 50 lira vererek maça gidiyor, ben de senede bir albüm yapıyorum, madem beni çok seviyorsun, 20 lira verip de albümümü al bir zahmet. Hiç bahane kabul etmiyorum, kimse albümlerin pahalılığından yakınmasın. Formaya verilen parayla beş tane albüm alırsın. Madem pahalı; o zaman telefonunu da değiştirme her sene! Birbirimizi kandırmayalım. Birbirimize 'Şirinler'i oynamaktan vazgeçelim.