Aydın Belediye Başkanlığı için AK Parti çatısı altında yürüttüğü aday adaylığı sürecinde bazı yayın organları tarafından eczacı meslektaşlarının sorunlarıyla ilgilenmediği ve hükümet ile Türk Eczacılar Birliği arasında yürütülen görüşmelerde eczacılara yeterince destek vermediği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını beyan eden Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Şevket Kaya, bu yöndeki beyanları talihsizlik olarak nitelendirdi. Siyasi yaşamı boyunca asla işi ile siyaseti karıştırmadığını ve bu iki olguyu sürekli olarak ayrı ayrı değerlendirdiğini belirten Kaya, “İddia edilen tam tersine Türk Eczacılar Birliği ile hükümet arasında yürütülen görüşmelerde tamamen eczacı meslektaşlarımın menfaatlerine odaklandım. Bunun dışında siyaset yaptığım parti dikkate alınarak, bu görüşmelerde meslektaşlarımın aleyhinde bir tutum sergilemem asla söz konusu olmaz. Çünkü ben o meslektaşlarımın oylarıyla Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanlığı gibi önemli bir göreve seçildim. Bana duyulan güven nedeniyle verilen oylara bugüne kadar ihanet etmedim, bundan sora da böyle bir şey hiçbir şekilde mümkün olamaz” diye konuştu.
Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada hükümetle iki kez görüşmeler yürüttüklerini hatırlatan Kaya, “Yapılan bu görüşmelerin ikisinde de Türk Eczacılar Birliği üyesi eczacıların lehinde kararlar alındı. Yapılan ilk sözleşmede yüzde 4 olan ıskontolarımız yüzde 2,5"a, ikinci sözleşmede ise yüzde 2,5-3 seviyelerinde olan ıskontolar yüzde 0 seviyelerine çekildi. Yürütülen görüşmeler sonucunda yüzde 22-23 seviyelerinde olan kar oranlarımız yüzde 25"e yükseltildi. Yani her iki sözleşmede de eczacıların menfaatleri gözetildi ve bu sözleşmelerde eczacıların kazançları korundu” ifadelerini kullandı.
Türk Eczacılar Birliği ile hükümet arasında yürütülen görüşmelerde takındığı tutum nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kendisini aday göstermediği şeklindeki söylentilerinde gerçekle yakında uzaktan ilişkisi olmadığını savunan Kaya, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımız görüşmelerin yürütüldüğü komisyonda yer almadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sadece komisyonda alınan kararın altına imza attı. Görüşmeler ile aday gösterilmemem arasında her hangi bir ilişki yok.Hatta görüşmeler sırasında Türk Eczacılar Birliği"nden bir arkadaşımız ile hükümet temsilcileri arasında "2. Başkanımızı aday gösterirseniz sizinle anlaşabiliriz" şeklinde bir şakalaşma dahi oldu. Ama bu konunun adaylık süreciyle alakası yok. Aday belirleme sürecindeki kriterler AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlendi ve bu kriterlerin ne olduğunu bende bilmiyorum”