6 kişilik ekiple Nazilli"ye gelen Macar İtfaiyecilere ev sahipliği yapan Nazilli belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Türk konukseverliğinin yanı sıra çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular. Tarihi ve kültürel yerleri de gezme imkanı bulan Macar itfaiyecilerin yaklaşık 20 gün Nazilli"de kalarak karşılıklı teknolojik bilgi alışverişinde bulunacakları öğrenildi.
Nazillili itfaiyeciler Avrupai Teknolojileri ile Macarlı İtfaiyecileri kendilerine hayran bıraktı.
Her iki ülkenin İtfaiye Ekiplerini çalışmaları sırasında ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yaptığı konuşmasında; “Can ve mal güvenliği sağlanırken her türlü imkanı kullanacağız. İtfaiye ekiplerimiz Avrupai teknolojiyi yakalamış bir kurum olarak vatandaşımızın canı ve malının güvencesidir. Konuk ülke itfaiye ekiplerimizin de gayretli çalışmalarını çok beğeniyoruz. Onlardan öğreneceğimiz bilgilerle itfaiyemiz daha da güvenilir olacak. Belediyemiz bünyesinde bulunan İtfaiye Müdürlüğümüz, son teknolojik donanımlı araçları ile ve bilgi donanımına sahip personelimiz ile parmakla gösteriliyoruz. Yeni sanayi bölgemizde bulunan yeni binamızda daha çağdaş ve modern bir ortamda çalışmalarınızı sürdürdüğünüzü görmek bizleri sevindiriyor” dedi.
Nazilli İtfaiye Müdürü Şeref Özden yaptığı konuşmasında; “Geçtiğimiz yıllara kadar çağın oldukça gerisinde kalan İtfaiye ekibimiz, şu an gerek araç gereç, gerekse teknolojik donanım olarak Avrupa Standartlarını yakalamış durumdadır. Yurt dışında aldığımız eğitimin de faydası oldu. Hızlı ve etkili çalışan ekibimizle yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmekteyiz. Vatandaşımızın canını ve malını korumak bizlerin en önemli görevidir. Bu nedenle de 24 saat boyunca tam donanımlı ve eğitimli olarak hazır bekliyoruz. Gelişen teknolojiyi iyi kullanan, tecrübeli ve bilgili personelle birlikte itfaiyenin görev ve sorumluğundaki olaylarda hem verimliliğini, hem de başarıyı artırıyoruz” dedi.
Mako İtfaiye Ekibi Yöneticisi Istivan Fejes ise, Türk misafirperverliğini çok beğenmesinin yanı sıra itfaiye teknolojisinde modern ekipmanı ve eğitimli personeli nedeniyle Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü kutladıklarını belirtti. Başkan Haluk Alıcık ve İtfaiye Müdürü Şeref Özden"e konukseverliklerinden dolayı teşekkür eden Istivan Fejes, şunları söyledi: “Türkiye"de olmak çok güzel. Aynı görevi yaptığımız arkadaşlarımızla teknolojik bilgi paylaşımı yapmaktan dolayı ayrıca çok mutluyuz. Türkiye beklediğimizden daha fazla teknolojiye sahip”
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İtfaiye Müdürlüğüne ziyareti sırasında itfaiye erlerine ve misafir ekibe baklava ikramında bulundu. -iha