Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı” düzenlenen törenle açıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Merkezi"nde gerçekleşen açılışa Aydın Vali Vekili Mesut Kırcalı, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile kurumların tanınması, hazırlanan ürünlerin görülmesi için fuarın düzenlendiğini söyledi. Fuarın mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmelerle bu eğitimin ulaştığı noktanın görülmesi bakımında büyük önem taşıdığına işaret eden Dindar, “Milli eğitim Bakanlığı"na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile kurumlar arasında bilgi alış-verişini sağlamak ve işbirliği sürekli kılmak için bu etkinlikler düzenleniyor. Ülke genelinde her yıl düzenlenen bu etkinlikle ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri kamuoyuna tanıtılıyor. Mesleki eğitim veren okul ve kurumlar arasında bilgi paylaşımı ve teknoloji alış-verişine olanak sağlanıyor. Ayrıca ilköğretim çağındaki öğrencilere mesleki ve teknik eğitimi tanıtarak ilgi ve isteklerinin artırılması ile mesleki eğitim veren okul ve kurumlara yöneltilmeleri sağlanıyor. Bundan sonraki yıllarda da mesleki eğitim faaliyetleri geliştirmek be üretilen proje sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Türkiye"nin bugün gelinen noktaya kolay ulaşmadığına değinen Vali Vekili Mesut Kırcalı da, 1923 yılında cumhuriyetin ilan edildiği sırada ülke ciddi sıkıntılar olduğuna işaret etti. Osmanlı Devleti döneminden gelen kazanımlarla birlikte bir sürü borcun da bulunduğunu hatırlatan Kırcalı, ülkenin içerisinde bulunduğu kötü durumdan milli sermayenin oluşturulmasıyla kurtulduğunun altını çizdi. Bu çabalarda Türk sermayesini oluşturan eğitilmiş nesillerin önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Kırcalı, “Bugün gelişmiş bir Türkiye varsa bunun en büyük sebebi milli sermeyenin oluşturulmuş olmasıdır. Yapılan tüm istatistik çalışmaları Türkiye"nin ileriki süreçte dünyanın en gelişmiş ekonomiye sahip ülkeleri arasına gireceğini gösteriyor. Bunu da ancak eğitimle sağlayabileceğiz. Okullarımızda sadece teorik bilgiler vermekle yetinmeyip, yeni nesillerin üretken nesiller olarak yetiştirilmesini sağlayacağız. Bunun içinde eğitim kurumlarında üretilen proje sayısının her geçen gün biraz daha artırılması hayati önem taşıyor. Bugün burada sergilenen eserler çocuklarımızın neler yapabileceklerinin göstergesidir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından “Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nın” açılışı Vali Vekili Kırcalı ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Daha sonra fuarı gezen Kırcalı, sergilenen ürünler hakkında bilgiler alarak, sağlık meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir çalışma kapsamında tansiyonunu ölçtürdü. Fuarın; 26-31 Mayıs 2008 tarihleri arasında 10.00-22.00 saatlerinde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirtildi.