Yaklaşık 10 molotof kokteyli ve 3 el yapımı bombanın kullanıldığı saldırıda 3 kişi yaralandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yüzü maskeli 5 kişi tarafından yapıldığı tahmin edilen saldırı sırasında merkezde yaklaşık 300 kadın bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'la olay yerine intikal etti. Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, olayla ilgili bilgiler verdi. Kadın Destek Merkezi'nde birçok mesleğin bulunduğunu dile getiren Toprak, saldırının 16.40 sıralarında olduğunu ifade etti. Maskeli 5 kişi olduğu tahmin edilen bir grup tarafından merkeze 10'a yakın Molotof 3 tane el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırıldığını kaydeden Toprak, "Kadın Destek Merkezi'nde 300 kişiye yakın vatandaşın olay sırasında bulunuyordu. Burası çok önemli kadın destek merkezi. Buranın yüzde 95'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu olayı yapanları telin ediyorum. Bundan daha berrak kadına yönelik bir şiddet olur mu çocuğa şiddet olarak bundan büyük bir olay olur mu? Burası mazeretin geçerli olamayacağı bir alan. Masum kadınlar, gençler, ve çocukların ayakta durabilmek için geldikleri bir yer." dedi.

İnsanların sosyalleşmek ve meslek öğrenmek için geldikleri bir yerin bu şekilde saldırıya uğradığını belirten Toprak, bu saldırının kadına ve çocuklara yönelik bir şiddet saldırı olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddeti sözde kınadıklarını ifade edenlerin bu olayı görmesi gerektiğini belirten Toprak, şu şekilde sürdürdü: "Sözde insan haklarını savunduklarını ifade edenler ve demokrasiden bahsedenler buraya gelip görsünler. Vatandaşların bunların niyetlerini çok iyi süzebiliyor. Çünkü kimin hangi yolda hareket ettiğini vatandaşlar anladı. Çünkü buraya 5 kişi olarak saldıranların belki annesi bacısı kardeşi belki komşusu yakını burada eğitim görüyor. Burada sosyalleşiyor. Burada bir destekle meslek sahibi oluyor. Bunların vatandaşa zülmeder gibi hareket ettiği gibi ortaya çıkıyor."

"İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİYİ SÖZDE SAVUNANLARIN BURAYI GÖRMESİ GEREKİR"

Kendi vatandaşımıza zulmedilerek şiddet uygulandığını ifade eden Toprak, insan hakları ve demokrasiyi sözde savunanların burayı görmesi gerektiğine dikkat çekti. Toprak, "Kendi hallerinin ne kadar sözde olduğunu onların aslında gerçek niyetlerinin söylediklerinin yakından uzaktan alakası olmadığını tamamen istismar ettikleri ortaya çıktı. İdeolojik sapmalar insanların gözünü kör ediyor. O örneklerden biri de burada karşımıza çıkıyor. Bunun herhangi bir mazereti olamaz." ifadelerine yer verdi.

Şırnak'a bağlı Cizre ilçesinde de dershaneye saldırdıklarını belirten Toprak, gelecekleri için eğitim gören insanlara zarar verdiklerini kaydetti.