Söke EML"den üniversiteye başvuran 110 öğrenciden, 92"si ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeyi başardı. Sınavsız geçiş uygulaması ile birlikte açıkta kalan öğrenci kalmadı.
2007 yılında 89, 2008 yılında 33 öğrencisini üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına yerleştirmeyi başaran Söke EML bu yıl 92 öğrencisini yerleştirmeyi başardı. Bu rakamın okullarından mezun olup ÖSYM başvurusunu okullarına yapan öğrencilerden tespit etiklerini belirten Söke EML Müdürü Mustafa Özay; mesleki eğitim gören öğrencilerin önünden katsayı probleminin kalmasının olumlu sonuçlar vereceğini söyledi.
Ortaya çıkan başarılı sonucun meslek ve teknik liselerden de üniversiteyi kazanan öğrencilerin çıkabileceğini gösterdiğini belirten Söke EML Müdürü Mustafa Özay; “1996 yılından itibaren üniversiteye geçişteki katsayı probleminden ötürü ÖSS"ye yerleşmede sıkıntılar yaşanmıştır. Bu yıl özellikle 4 yıllık yani lisans programlarına öğrencileri gönderme noktasında belirli bir başarı yakalanmıştır. Sınavsız geçiş ile birlikte tüm öğrencilerimiz Meslek Yüksek Okullarına yerleşmişlerdir. Okulumuza gurur yaşatan öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Söke EML"den yerleştirme sonuçlarına göre 6 öğrenci Gazi üniversitesi, 3 öğrenci Sakarya Üniversitesi, 2 öğrenci Marmara Üniversitesi ve Trakya, Fırat, 18 Mart, Kocaeli Üniversitelerine öğrenci gönderdi.