Nazilli Ticaret Odası, 11.Meslek Grubu Meslek Komitesi Ekim ayı olağan toplantısı oda hizmet binasında yapıldı. Toplantıyı önemli kılan husus ise; kuru incirin depolanması esnasında karşılaşılan güçlükler ve yasal uygulamalardı.
Meslek Komitesi Başkanı Necdet İzgü başkanlığında yapılan toplantıya komite üyelerinin yanında Ticaret Odasına kayıtlı toptan incir işletmeciliği ile uğraşan üyeler ile Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Gültekin Kılınç"da iştirak etti.
Toplantıda konuşan Meslek Komitesi Başkanı Necdet İzgü, “Bilindiği üzere Kuru İncir Ticareti ve İhracatı, bölgemizdeki yerli ürün ticaretinin en önemli unsurlarından birisidir. Dünyada ve Avrupa"da Kuru incire olan talep her geçen sene daha artmakta ve incirin faydaları çeşitli araştırmalara konu olmaktadır. Ancak maalesef bu güne kadar yapılan toplantı, seminer ve bilgilendirme faaliyetlerine rağmen bu değerli ürünümüzle ilgili saklama ve işleme koşullarını mevzuatın istediği seviyede yaptığımız söylenemez. Sonuçta bahse konu ürün bir gıda maddesi olduğundan ve bu durum sağlımızı da yakından ilgilendirdiğinden konunun önemi bir kat daha artmaktadır. İlçemizde en kısa sürede incir işletmelerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapılmasına, Aydın Tarım İl Müdürlüğü ile irtibata geçilerek; işletmelerin yönetmeliğe uygun önlemleri almaları ve depolarını istenen şartlara göre yeniden tanzim etmeleri için en az 15 gün müddet verilmesi yönünde talepte bulunulmasına ve ayrıca; 2011 yılı incir sezonunda incir işletmelerimizin cezai işlem ile karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin şimdiden alınması yönünde üyelerimize uyarılarda bulunulmasına karar verildi” dedi.
Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Gültekin Kılınç da, “Özellikle Odamıza kayıtlı gıda işletmelerinin gıda kodeksine uygun şartlarda üretim ve depolama yapmaları için bu güne kadar muhtelif çalışmalar yaptık. Hiçbir üyemizin cezai işleme uğramasını istemeyiz. Bu konuda şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve meslek komitemiz olarak olumsuzlukları bertaraf etmeye gayret gösteriyoruz. Kuru incir bölgemizin önemli bir ürünü. Geçmişteki bazı yanlış işleme yöntemlerinden dolayı hem üreticimiz hem tüccarımız çok sıkıntı çektiler. Maddi ve manevi kayıplar oldu. Son yıllarda çıkarılan yönetmelik ve mevzuatlar bu kayıpların önlemeye yönelik tedbirler içeriyor. Oda olarak amacımız bu tedbirlerin azami ölçüde uygulanmasıdır. Bu amaçla önümüzdeki günlerde Aydın İl Tarım Müdürlüğü işbirliğinde, incir depolama ve toptan ticaretini yapan üyelerimize yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapacağız” diye konuştu.