Bilindiği gibi, Dünyanın en büyük açık büfesi, 18 Nisan 2009 tarihinde Kuşadası"nda kurulmuştu. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin gözetiminde, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin öncülük ettiği 5. Yemek Festivali kapsamında düzenlenen büfe, 601 yemekle rekoru elinde bulunduran ABD Arizona'yı, bin 28 çeşit yemekle geçmiş ve Guiness Rekorlar kitabına girmişti.

Kuşadası Aşçılar Derneği"nin bu çalışmasını değerlendiren Kuşadası Rotary Kulübü, elde edilen başarıdan dolayı aşçılar derneğini onurlandırdı. Meslek Hizmet Ödülü"nü Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçeel, Kuşadası Rotary Kulüp Başkanı Yusuf Murat Genç"in elinden aldı.

Bu arada, Rotary 2440.bölge dönem guvernörü Selim Yeğen, asistan guvernör Galip Gür ile Rotary bölge saymanı Lütfi Demir eşleriyle birlikte Kuşadası Rotary Kulübü"nü ziyaret etti. Atınç Otel"de gerçekleşen yemekte bir araya gelinirken, Bölge guvernörü Selim Yeğen, Kuşadası Rotary Kulübü"nün en yeni üyesi Suat Kutucu"ya rotary rozeti taktı.