Vatan'dan Gülşen Yüksel'in haberi... Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile eşi Fulya Terim geçen hafta cuma günü mutluluk ve endişeyi bir arada yaşadı.

6 Haziran akşamı küçük kızları Buse Terim’i dillere destan bir düğünde evlendiren Terim ailesi, sabaha karşı büyük kızları Merve Çetin’den gelen haberle sarsıldı. Düşük riski nedeniyle hamileliğini yatarak geçiren Merve, erken doğum yaparak 6,5 aylık bir erkek bebek dünyaya getirdi. O günden sonra bebek için kritik süreç başladı. Doktorlar, aileye ilk 72 saatin çok önemli olduğunu anlattılar.

Fatih Terim'e büyük şok!

945 gram ağırlığındaki bebek şu anda yoğun bakımda tutuluyor. Anne Merve Çetin dahil kimseye gösterilmiyor. Bu durum genç anneyi daha da üzüyor. Sürekli ağlayan Merve’yi doktorların ‘stabil’ açıklaması bile sakinleştiremiyor. Ana yüreği bu, kolay değil. Doktorlar ileriye dönük bir öngörüde de bulunmuyor. Terim ailesini çok uzun ve zorlu bir süreç bekliyor. Fulya Terim de bunun farkında. Bu süreç hakkında bilgi almak için de sunucu Özlem Yıldız’ı aramış. Özlem de oğlu Demir’i 6,5 aylıkken dünyaya getirmişti. Yıldız, ‘Merve’nin ne hissetiğini en iyi ben anlarım’ diyerek Fulya Terim’e o süreçte yaşadıklarını anlatmış.

Sonay’ın oğlu başardı

Özlem Yıldız’ın yanı sıra benim de aklıma haber spikeri Sonay Dikkaya geldi. Dikkaya 2006 yılında 680 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirmişti. Bu ultra prematüre olan bebek hayata tutunmayı başarmıştı. Darısı torun Terim’in başına.