10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında dünyaca ünlü ''Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası'', konser verdi.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi olan festival kapsamında dünyaca ünlü orkestra, Kültür Merkezi'nde Alman Şef Achim Fidler'in yönetiminde gerçekleştirilen konserde, Mozart ve Çaykovski'nin eserlerini seslendirdi. Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası, konserinin ikinci bölümünde ise kemancı Daniel Dodds sahneye çıktı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi ile çok sayıda davetlinin katıldığı konserde, ayrıca Devlet Sanatçısı, kompozitör merhum Nevit Kodallı anısına ''Mersin portakal çiçeğini arıyor'' sloganıyla düzenlenen beste yarışmasında birinci olan Melis Öztoprak'a, ''Nevit Kodallı Yetenekler Ödülü''nü kazanan keman sanatçısı Hakan Gökçe Yorgun'a, ''Festival Kent Ödülü''nü kazanan heykeltıraş Hüseyin Gezer'e ve ''Festival Sanat Ödülü''nü kazanan keman sanatçısı Cihat Aşkın'a ödülleri verildi.

''Portakallar müzik açtı'' sloganıyla gerçekleştirilen ve 17 Mayıs'a kadar sürecek festival kapsamında yarın müzikallerin seçkin örneklerinin yer alacağı ''Müzikalin Sesleri-Cazın Enstrümanları'' konseri Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konserde sopranolar Nazlı Alptekin, Bengi İşbir ve bas Hasan Alptekin'e piyanoda Fügen Yiğitgil ve Bilgehan Erten, klarnet ve alto saksafonda Atilla Şentin'in eşlik edeceği topluluk, ünlü müzikallerden seçmelerin yanı sıra cazın en güzel parçalarını seslendirecek.