Menderes Park tesislerinde yapılan BBP Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurulu"na BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, BBP Genel Başkan adayı Tuna Koç, BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, SP Aydın Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Esgin, Alperen Ocakları İl Başkanı Hulusi Aksu, delegeler ve davetliler katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan mevcut BBP Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe, “Çocukluk günlerinden bu yanan bu çatı altında mücadelemi sürdürüyorum. Bundan sonra da zamanı geldiğinde ve büyüklerimizin de desteği ile BBP çatısı altında hizmet verebilmek amacıyla farklı görevler için aday olacağım. Aralıksız olarak 15 yıldır ağabeylerimin ve partimizin ileri gelenlerinin destekleriyle önemli işlere imza attık. Son seçimlerde de Aydın"da iyi bir derece yaptık. Biz bunları birçok siyasi partide olmayan iman ve inancımızla başardık. Gözüm asla arkada kalmayacak. Çünkü Sayın Ahmet Dağlı"nın bu görevi belli bir noktaya taşıyacağına inancım tamdır. Bende kendilerine her türlü desteği vereceğim” dedi.
BBP'nin görüş ve prensiplerinin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya yayılması amacıyla çalışmalar yapacaklarını açıklayan başkan adayı Ahmet Dağlı da, “17 yıldır partimizi bu noktalara getirenlere teşekkür ederim. Seçim sonrasında aldığımız bayrağı en yükseğe taşımak için çalışacağız. "Türk bayraksız, ezansız, hürriyetsiz olmaz" prensibimizi en küçük köylerdeki evlerden başlayarak ülke geneline yaymak için çalışacağız. Kongrenin ardından seçim hazırlıklarına hemen başlayıp, partimizi layık olduğu oy oranına ulaştırmak için gayret göstereceğiz” diye konuştu.
BBP"nin Türk milletine hizmet edilmesini arzulayan bir parti olduğunu ifade eden Dağlı, “Meclis"te partimizin yer almayışının eksikliği ve sıkıntısı yaşanıyor. Milletimiz sivil ve demokratik bir anayasa isterken meclisteki partiler üç maymunu oynayıp şov yapıyor. Biz bunları yerelden başlayıp tüm halka anlatacağız” şeklinde konuştu.
Kongrede yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. Ahmet Dağlı başkanlığındaki tek liste ile girilen seçimlerde kullanılan oyların tamamını alan Dağlı, BBP Merkez İlçe Teşkilatı"nın yeni başkanı oldu.
Ahmet Dağlı başkanlığındaki BBP Merkez İlçe Teşkilatı"nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Abdurrahim Köhne, Halim Şen, Yaşar Albayrak, Ömer Cirit, İlhan Ergin, Sencer Gündüz, Faruk Yakar, Aziz Yazar, Uğur Nergis, Ali Rıza Akçan, Önder Kule, Erhan Ergin ve Sadık Yeşilyurt.