Bakan Çağlayan, faiz politikasını anlatırken şöyle dedi: 'Tabii yapılacak çok şeyler var ama bir Merkez Bankamız var evlere şenlik'

Bu sözler bir süredir kulislerde geçen 'Hükümetle Merkez Bankası arasında sorun var' sözünü doğruladı. Bakan ile Hükümet arasında ciddi görüş ayrılıkları olduğu belirtiliyor.

AK PARTİ TOPLANTISINDA SÖYLEDİ

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığının, Bostancı Green Park Oteli'nde düzenlediği toplantıda konuşan Çağlayan, Türkiye'nin omurgası, bel kemiği olan esnaf
kesimi için de yeni bir değişim ve dönüşüm projesi hazırladıklarını kaydetti. Siyasi istikrarla ilgili en ufak bir problem yaşatıldığı zaman ilk tokadı esnaf kesiminin yediğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

“Bu noktada bu sıkıntıdan kurtaracak şeyler yapmamız gerekir. Piyasaya mutlaka paranın çıkması gerekiyor, ama maalesef bu konuda ben artık söylemekten yoruldum, bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Ben demiyorum enflasyon yükselsin. Türkiye tek haneli enflasyonla yaşamak mecburiyetindedir, ama bugün sen piyasaya para vermeyeceksin, faizleri yüksek tutacaksın, döviz düşük kalacak ve Türkiye bundan dolayı ciddi anlamda sıkıntıda kalacak. Arkadaş piyasaya para vermen lazım, para... Piyasaya para vereceksin ki insanlar alışveriş yapacaklar. Sen piyasanın o damardaki kanını vereceksin.”