Yongül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika işçilerinin 2 haftalık iznine 3 hafta daha eklenerek, izinlerin 5 haftaya çıkarıldığını, 160 işçinin de 6"şar maaş ikramiye teşviki ile işten ayrılacağını belirtti.
Tüm dünyada görülen finans krizi ve talep daralmasının otomotiv sektöründeki etkilerinin Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasında da görüldüğünü ifade eden Yongül, bu süre içerisinde üretim konusunda mola kararı alındığını dile getirerek, şunları söyledi:
"2 haftalık izinlere 3 hafta daha ilave yapıldı. Yaşanan talep daralması üretimi etkileyince fabrika, işçileri mağdur etmeden teşvik primi uygulaması ile yani emeklisi gelmiş, askerliği gelmiş arkadaşlarımıza 6"şar maaş ikramiye verip işten ayrılmalarını gündeme getirdi. Fabrikada üretime 5 hafta ara verildi. 160 işçi teşvikle işten ayrılacak. Yıl sonu itibari ile de teşviklerini alıp fabrikadan ayrılacaklar. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası"nda toplam bin 370 personel çalışıyor. 100 personel de İstanbul"daki otobüs fabrikasına gönderildi."
2008 yılında 17 Bin 500 kamyon üretimi yapan fabrikanın yapılan planlamalar çerçevesinde 2009 yılında 9 bin kamyon üreteceğini kaydeden Yongül, fabrikanın yatırım planlamalarının yıllara yayıldığını yılda 25 bin kamyon üretmek için de ek yatırımların devam ettiğini belirtti.

TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI
Yeni toplu sözleşmenin imzalandığını anlatan Yongül, şunları kaydetti:
"İşçi çıkarmalarının yaşandığı bir dönemde anlaşarak yeni sözleşmeyi imzaladık. Türkiye genelinde 135 Bin MES (Mercedes-Benz ve ISE) üyesini ilgilendiren toplu sözleşmemiz vardı. Türkiye"nin büyük fabrikalarında işçi çıkartmalarının olduğu bir dönemde çok güzel bir sözleşme yaptık. 3-4 aylık geriye dönük farklarımız vardı. Bunlar 45 gün içerisinde alınacak. Sözleşmenin birinci yılında yüzde 8-10,5 arasında zam aldık."