Adli Tıp'ta yapılan testlerde, Münevver Karabulut'un otopsisi sırasında üzerinde bulunan kan izlerinin, Cem Garipoğlu'na ait olduğu kesinleşti. Münevver'in tırnak içinde iki farklı kişiye ait DNA örneği olduğu da kesinleşirken, dokuların kime ait olduğuna dair inceleme sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşan raporda ise baba Nida Garipoğlu'nun gömleği dışında iç çamaşırında ve bir diğer gömleğinde de Münevver'in kanına rastlandı. Uzmanlar, gömlekteki kanın çamaşır sepetinde bulunan iç çamaşırına bulaşmış olabileceğine de değindi.

'TESTEREYİ ÖNCE ALDI'

Öte yandan, Cem'in testereyle eve girerken kameralara takılan görüntüleri de savcılığa ulaştı Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, çarpıcı bir iddiada bulunarak, 'Cem'in testereyi aldığı andaki kamera kayıtlarının saati 14:16'yı gösteriyor. Kayıtlarla ilgili nalbur sahibinin ifadeleri tamamen yanlıştır. Bu cinayetin planlı olmadığını kanıtlamak için ifade değiştirmiştir. Cem testereyle eve girerken saatler 12:03'ü gösteriyordu. Cem'in alacağı cezayı hafifletmek için böyle bir senaryo uyduruldu. Elimizdeki görüntü dökümlerini savcılığa teslim ettik' dedi.

700 BİN EURO SORULDU

Münevver Karabulut cinayetinde iki gizli tanığa da soruşturma süresince polise ve savcıya önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı. Öte yandan Süreyya Karabulut dün Ankara'dan gelen polis müfettişlerine ifade verdi. Karabulut'a, rüşvet olarak verildiği öne sürülen 700 bin euroya ilişkin sorular yöneltildi. Ercan ÖZTÜRK

BASININ İLGİSİ HOŞUNA GİTMİŞ!

Münevver Karabulut cinayetinin ardından arabulucu olarak ortaya çıkan Cemil Baran gözaltına alındı. Baran polisteki ifadesinde, 'Ben bu cinayetin hiçbir yerindeyim. Basından duyduklarımı derleyerek ve abartarak tekrar sundum. Basın ilgisi hoşuma gidiyor' dedi. 'Yargılamayı etkilemek suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Baran', tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaş testine geldi hastalar isyan etti

Cem Garipoğlu, kemik yaşı tespiti için dün sabah Maltepe Cezaevi'nden, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kısa bir süre sonra 18 yaşına girecek olan Cem'in kemik yaşı da ilk incelemelere göre 18. Ancak cinayet gününe ilişkin tespit, detaylı tetkiklerin ardından belli olacak. Sakalı kesilen ve zayıfladığı görülen Cem'in hastanede olduğu 5 saat boyunca, kuş uçurtulmadı. İşlemlerin aksaması nedeniyle diğer hastalar isyan etti./akşam