Tutuklananlar arasında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in makam şoförü A.A.'da bulunuyor.

Soruşturmayı yürüten İzmir Emnriyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay sonrası yaptıkları soruşturma sonucunda hırsızlık olayı ile ilgili olarak İ.N., C.K. ve Y.E. ile zanlılara para karşılığı bilgi verdiği iddia edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in makam şoförü A.A., para karşılığı zanlıları bir süre evinde sakladığı ileri sürülen F.Ş. ve eşi İ.Ş.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 zanlı adliyeye sevkedildi.

Zanlılardan, F.Ş. ve İ.Ş. Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 4 zanlı ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi Mahkeme'de hakim karşısına çıkan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddialara göre, hırsızlık suçundan sabıkası bulunan İ.N., belediye başkanının şoförlüğünü yapan A.A.'dan belediye binasına nasıl kolay yoldan girileceği, hangi gün kasada yüklü miktarda para olacağını öğrendi. İ.N., bu bilgileri aldıktan sonra da kaportacı C.K. ve Y.E. ile birlikte 14 Ocak Cumartesi gecesi belediye binasında açık olduğunu bildikleri camdan oksijen tüpünü kullanarak belediye binasına girdi. Kasayı da oksijen kaynağıyla açarak kasadaki tüm paraları alan zanlılar daha sonra sabaha kadar İ.N.'nin ablası F.Ş. ve kocası İ.Ş.'nin evinde gizlendi.

Burada parayı paylaştıran İ.N., kendine ayırdığı 250 bin 400 lirayı Menemen'in Hatundere Köyü'nde bulunan evinin bahçesine çuval koyarak toprağa gömdü. Polis, İ.N.'nin verdiği bilgiler ışığında bahçede gömülü paraları çıkardı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise yaklaşık 12 bin lira nakit para, bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 8 mermi, bir miktar esrar, olayda kullanılan sanayi tipi oksijen tüpü ve mutfak tüpü ele geçirildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in makam şoförü A.A.'nın polise verdiği ifadede, tefecilere borcu olduğu için zanlılara 10 bin lira karşılığında bilgi verdiğini söylediği iddia edildi.